Banner syndicalist geen crimineel
Name
Syndicale rechten

Nieuws

27.11.2023

Lang leve de economische en financiële informatie

50 jaar geleden kregen werknemers een nieuw wettelijk instrument in handen: directies werden verplicht economische en financiële informatie te verstrekken. Sindsdien waken ABVV-delegees over de toestand, de evolutie en de vooruitzichten van de bedrijven.

20.09.2023

Gelukkige 75ste verjaardag, ondernemingsraad!

75 jaar geleden werd de wet aangenomen die sociaal overleg vastlegde op nationaal vlak, binnen sectoren en in bedrijven. We vieren deze verjaardag want deze wet erkende de rol van de vakbond én zorgde voor inspraak van werknemers in hun bedrijf via de oprichting van de ondernemingsraad.

29.06.2023

Demonstratieverbod? Spreek je volksvertegenwoordigers aan

Vakbonden en middenveldorganisaties lanceerden de website www.verzet-is-geen-misdaad.be. In enkele klikken kan je er een mail sturen naar je volksvertegenwoordigers om de druk op te voeren opdat ze het wetsontwerp-Van Quickenborne niet in zijn huidige vorm goedkeuren.

28.04.2023

1 mei-toespraak Miranda Ulens, algemeen secretaris ABVV

Lees hier de 1 mei-toespraak van Miranda Ulens, algemeen secretaris ABVV.

28.04.2023

1 mei-toespraak Caroline Copers, algemeen secretaris Vlaams ABVV

Lees hier de 1 mei-toespraak van Caroline Copers, algemeen secretaris Vlaams ABVV

Persberichten

12.10.2023

Ons recht op vrij betogen blijft in het gedrang. De aangepaste tekst van het wetsontwerp-Van Quickenborne werd opnieuw door de Raad van State gewogen en te licht bevonden.

03.10.2023

De mogelijke stemming over het wetsontwerp van Van Quickenborne nadert. Een coalitie van vakbonden, mensenrechten-, milieu-, en andere middenveldorganisaties verzoekt om de intrekking van dit voorstel. De reden: het ontwerp beperkt het fundamentele recht om te demonstreren.