Online stempelen met de elektronische stempelkaart - controlekaart C3

Ben je volledig werkloos, dan kan je jouw stempelkaart nu ook elektronisch invullen. Het gebruik va de beveiligde elektronische kaart laat een snellere verwerking van de gegevens toe, en vermindert het risico op fouten.

Je kan inloggen op je kaart via de beveiligde site van de Sociale Zekerheid, of je kan de controlekaart-applicatie, eC3 genaamd, downloaden in de App Store voor iOS (Apple) en de Play Store voor Android. 

Zo kan je met je computer, tablet of smartphone online je arbeidsdagen, ziektedagen, vakantiedagen en andere niet-vergoedbare dagen van de lopende werkloosheidsmaand invullen, consulteren, wijzigen en versturen. Om gebruik te kunnen maken van de elektronische kaart, dien je lid te zijn van het ABVV.

Wie een vraag heeft met het invullen van zijn of haar kaart, leest best eerst onze FAQ’s eens.

Hoe inloggen op mijn elektronische kaart via de computer?

Met je eID

Om online te kunnen stempelen met je computer, heb je

  • een elektronische identiteitskaart (e-ID) en de bijhorende pincode nodig (via deze site vraag je een nieuwe code aan); 
  • een kaartlezer (sommige computers hebben een ingebouwde kaartlezer);
  • de juiste software nodig om je e-ID te lezen (Die kan je hier downloaden.)

Je surft naar de beveiligde site van de sociale zekerheid.be en klikt rechtsboven op ‘Zich aanmelden’.

Met Itsme

Met de Itsme® applicatie op je smartphone kan je ook inloggen. Die download je in de Play Store voor Android of  in de App Store voor iOS. Deze applicatie is officieel erkend door de Belgische overheid en veilig om te gebruiken. Meer info over Itsme vind je hier.

Met een burgertoken

Je kan ook een burgertoken gebruiken met de juiste identificatiegegevens verbonden aan deze token. 

Met je User ID en paswoord

Daarvoor gebruik je de de toegangscodes geleverd door de Federale Portaalsite. Als je nog geen gebruikersnaam en wachtwoord hebt dan kan je die aanvragen via https://iamapps.belgium.be/sma.

 

Hoe inloggen op mijn elektronische kaart met je smartphone?

Je kan een controlekaart-app gebruiken. Deze noemt  eC3 en is te vinden in de App Store voor iOS en de Play Store voor Android. 

Met deze app kunnen werklozen de dagen doorgeven waarvoor ze stempelgeld vragen. Aan het einde van de maand berekent de uitbetalingsinstelling hoeveel stempelgeld je moet ontvangen.

Je kan inloggen op de applicatie op de vertrouwde manieren (CSAM):

  • Itsme®,
  • een unieke code via de app,
  • een beveiligingscode via een token,
  • een gebruikersnaam en paswoord na een eerste identificatie via eID.

Werk je liever zonder kaartlezer en enkel via je smartphone? Maak dan gebruik van de ITSME-app. Deze app, die je kan downloaden via Google Play of de App Store, is een digitale ID waarmee je veilig en snel kan inloggen met je smartphone. De app is officieel erkend door de Belgische overheid. Meer info op www.itsme.be.