Maak het verschil! Word kandidaat bij de sociale verkiezingen

donderdag, 28 September 2023
Nieuws

Zin om verandering te brengen in je bedrijf? Gedreven om het verschil te maken voor je collega’s? Stel je nu kandidaat bij de sociale verkiezingen!

Van 13 tot 26 mei 2024 zijn er opnieuw sociale verkiezingen in ondernemingen met minstens 50 personeelsleden. Werknemers kiezen dan hun vertegenwoordigers voor de komende 4 jaar. Wie verkozen wordt, is delegee. Een delegee vertegenwoordigt zijn collega’s en geeft hen een stem ten opzichte van de directie. Het ABVV is altijd en overal op zoek naar gedreven kandidaten die delegee willen worden. Enthousiastelingen die het verschil willen maken voor hun collega’s. Teamspelers die samen overwinningen willen binnenhalen voor iedereen in het bedrijf. Die hebben hun plek bij het ABVV.

Kan je goed luisteren en discussiëren? Heb je zin om je in te zetten voor je collega's? Zie je het zitten om te onderhandelen? Ga er voor!

Helpen, informeren, verdedigen

Opkomen voor collega’s. Voor meer inspraak en democratie, meer solidariteit, gelijkheid en rechtvaardigheid. Voor deftige jobs met goede lonen en haalbare werkuren, sterke statuten en degelijke contracten, veilige en gezonde werkomstandigheden. Tegen uitbuiting en discriminatie. Dat is waar het ABVV en de ABVV-delegees dagelijks mee bezig zijn.

Vind jij je terug in onze rode waarden? Ben je vastberaden om stevig te overleggen én actie te voeren als het moet? Doe mee met het ABVV, stel je nu kandidaat.

Jij kent de werkvloer in je bedrijf als geen ander. Gebeten om de veiligheid te verbeteren, arbeidsongevallen te voorkomen, de directie aan te spreken over de werkdruk en het werkritme? Wil je respect afdwingen voor de regels rond contracten, vakantie, overuren en uurroosters? Overtuigd dat je samen met collega’s voorstellen kan opstellen om het werk haalbaar en aangenaam te maken? Spreek je ABVV-delegee aan of stel je kandidaat.

Voorwaarden

Ben je werknemer of stagiair, tussen 18 en 65 jaar oud, heb je 6 maanden ononderbroken anciënniteit, of 9 maanden met onderbreking, in mei 2024, dan kan je kandidaat zijn. In sommige ondernemingen kunnen ook jongeren tussen 16 en 25 jaar oud meedoen. Ben je leidinggevend personeel, preventieadviseur, vertrouwenspersoon of uitzendkracht dan kan je geen kandidaat zijn.

Samen sterk

Je kan altijd op de andere ABVV’ers rekenen. Wij zorgen voor opleiding en informatie en we begeleiden en coachen je in de aanloop naar de verkiezingen en natuurlijk ook na je verkiezingsoverwinning en tijdens je mandaat als ABVV-delegee.

Bezorgd over de reactie van je werkgever? Spreek de ABVV-delegees in je bedrijf aan. Weet dat je baas je niet mag discrimineren, onder druk zetten of je opslag of promotie weigeren. Er is ook een wettelijke bescherming tegen ontslag vanaf 4 maanden voor de sociale verkiezingen.

Op onze campagnewebsite abvv2024.be vind je meer info over de voorwaarden om kandidaat te zijn, de bescherming waar je recht op hebt, voor welke overlegorganen je kandidaat kan zijn en wat je dan kan veranderen voor je collega’s.

 

 

Lees ook