29.11.2023

​​​​​​​Krijg ik een eindejaarspremie?

Een eindejaarspremie of ‘dertiende maand’ is voor velen een welgekomen extraatje op het einde van het jaar. Heb jij er recht op? Hoeveel bedraagt ze?

27.11.2023

Lang leve de economische en financiële informatie

50 jaar geleden kregen werknemers een nieuw wettelijk instrument in handen: directies werden verplicht economische en financiële informatie te verstrekken. Sindsdien waken ABVV-delegees over de toestand, de evolutie en de vooruitzichten van de bedrijven.

22.11.2023

Samen sterk, stem 3

In mei 2024 zijn er sociale verkiezingen. Jij kiest dan wie jou vertegenwoordigt in je bedrijf, wie er onderhandelt met de directie. Stemmen voor het ABVV, lijst 3, is stemmen voor strijdvaardigheid. Voor hogere lonen, een veilige en gezonde werkplek en een stevig contract.

07.11.2023

Sociale uitkeringen omhoog vanaf november 2023

De spilindex werd overschreden in oktober. Daardoor zullen de sociale uitkeringen vanaf november 2023 met 2% stijgen.

20.10.2023

Vrouwen én mannen, samen sterk voor álle collega’s

Evenwichtige beslissingen over loon, werkuren, contracten, veiligheid … komen er enkel via evenwichtige vertegenwoordiging. Daarom moeten vrouwen mee onderhandelen en mee beslissen. En daarom wil het ABVV meer vrouwen op de lijsten bij de sociale verkiezingen.

20.10.2023

Stop het bloedvergieten in Gaza

Geconfronteerd met het drama dat zich voor onze ogen ontvouwt, moet het kompas van België en de Europese Unie meer dan ooit het internationaal recht en de bescherming van het leven, de waardigheid en de mensenrechten blijven.

10.10.2023

ABVV pleit voor snelle de-escalatie in Israël-Palestina

Enkel wanneer iedereen toekomstperspectief heeft en zijn mensenrechten geëerbiedigd ziet, is een duurzame vrede mogelijk in de regio.

28.09.2023

Maak het verschil! Word kandidaat bij de sociale verkiezingen

Zin om verandering te brengen in je bedrijf? Gedreven om het verschil te maken voor je collega’s? Stel je nu kandidaat bij de sociale verkiezingen!

22.09.2023

Sociale verkiezingen: ontdek de website ABVV2024.be

Hoe verloopt de aanloop naar de sociale verkiezingen? Welke data zijn belangrijk? Hoeveel mandaten zijn er in mijn bedrijf? Check de campagnewebsite voor delegees en kandidaten.

20.09.2023

Gelukkige 75ste verjaardag, ondernemingsraad!

75 jaar geleden werd de wet aangenomen die sociaal overleg vastlegde op nationaal vlak, binnen sectoren en in bedrijven. We vieren deze verjaardag want deze wet erkende de rol van de vakbond én zorgde voor inspraak van werknemers in hun bedrijf via de oprichting van de ondernemingsraad.