Klimaatmars 2023

03 December 2023, 13:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Stap mee met de Klimaatmars door Brussel op zondag 3 december 2023.

De klimaatontwrichting houdt lelijk huis. Ongeziene overstromingen, langdurige droogtes en hittegolven … Ook de energiecrisis drukt ons met de neus op de feiten.

We doen allemaal inspanningen. Maar alleen geraken we er niet.

We hebben meer dan ooit nood aan ambitieuze politieke visie en daadkracht. Nood aan een sociaal én rechtvaardig beleid dat ons en onze leefwereld beschermt. En dat moet niet straks, maar nu!

We blijven de druk opvoeren. Voor concrete maatregelen. Voor oplossingen die iedereen meenemen, over de generaties en landsgrenzen heen. Een rechtvaardige transitie voor werknemers moet daarbij centraal staan. Daarom stappen we mee in de Klimaatmars.

We hebben maar één planeet, één toekomst om te beschermen. Gezondere lucht, meer gelijkheid, betere jobs, meer biodiversiteit, minder droogte, ... Elke tiende van een graad minder betekent een beter leven: voor ons, voor onze kinderen en alle volgende generaties.

PraktischAffiche klimaatmars

  • Vanaf 12u. muzikaal en kleurrijk ontvangst voor het Noordstation en de Albert II-laan in Brussel.
  • Samen vormen we een rood ABVV-blok. We spreken af voor de Proximustoren om 12u30 ten laatste. Download hier je affiche.
  • De mars start om 13u. vanaf het kruispunt  Albert II - Kruidtuinlaan. 
  • Het eindpunt is het groot plein onder de boog van het Jubelpark. Daar kan je klinken, een hapje eten en samen dansen tot 18u.