Gerechtigheid voor Palestina: staakt-het-vuren!

17 Maart 2024, 14:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Kom zondag 17 maart naar Brussel voor de tweede nationale betoging voor gerechtigheid voor Palestina en een permanent staakt-het-vuren.

In meer dan 4 maanden tijd zijn al meer dan 30.000 Palestijnen gedood, voornamelijk vrouwen en kinderen. Meer dan 70.000 mensen zijn gewond geraakt. Meer dan 7.000 mensen worden vermist. Ongeveer 2 miljoen mensen moesten op de vlucht slaan en een groot deel van de civiele infrastructuur is volledig verwoest.

Dringend ingrijpen

De internationale gemeenschap moet ingrijpen om een einde te maken aan het voortdurende onrecht. Ze moet dringend een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren bekomen en zorgen voor de bescherming van alle burgers, de vrijlating van alle gevangenen, het einde van de belegering en de toegang tot internationale hulp voor de Palestijnen in Gaza, die zich momenteel in een absolute humanitaire noodsituatie bevinden.

We eisen samen met de organisatoren van deze betoging dat België:

  • het initiatief neemt om een volledig internationaal militair embargo in te stellen tegen Israël
  • volledige steun verleent aan de lopende onderzoeken van het Internationaal Strafhof (ICC) en de openbare aanklager aanmoedigt om van de vervolging van daders van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en de misdaad van apartheid een absolute prioriteit te maken.
  • volledige steun verleent aan de procedure die Zuid-Afrika bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) wegens genocide tegen Israël heeft aangespannen.
  • in overeenstemming met het internationaal recht een einde maakt aan alle medeplichtigheid aan de apartheid tegen het Palestijnse volk.

Praktisch

  • De manifestatie start om 14u aan het Noordstation (in de Koning Albert II laan aan de Kruisvaartenstraat). Na enkele toespraken start de optocht via het Centraal-Station naar het Zuidstation.
  • De organisatoren roepen de deelnemers op vreedzaam te betogen
  • Elke vergoelijking van oorlogsmisdaden en aanvallen tegen burgers, of elke uiting van antisemitisme of enige andere vorm van racisme, zal leiden tot uitsluiting van het evenement.
  • Bevestig je aanwezigheid en deel het evenement.