Europese betoging: 76 jaar Nakba

19 mei 2024, 13:30
Inhoudstype
Agenda
Description

Op 19 mei staat een nieuwe betoging gepland voor gerechtigheid voor Palestina en een permanent staakt-het-vuren. 

De Gaza-coalitie, die een vijftigtal middenveldorganisaties groepeert waaronder het ABVV, roept op tot deze Europese betoging op zondag 19 mei in Brussel omdat die dag de 76ste verjaardag van de Nakba is. De Nakba is de gewelddadige verdrijving van meer dan 700.000 Palestijnen na de oprichting van de staat Israël in 1948. Met de Europese betoging in Brussel willen de organisaties het voortdurend bloedbad in Gaza aanklagen en Europa oproepen tot actie.

We moeten helaas dezelfde boodschap brengen als bij eerdere betogingen. We blijven aandringen op een staakt-het-vuren, een daadkrachtig ingrijpen van de internationale gemeenschap en specifiek de Europese Unie om een einde te maken aan het voortdurende onrecht. Lees hier de concrete eisen in de oproep van de Gaza-coalitie

Praktisch

  • Er wordt verzameld vanaf 13.30 uur. De betoging start om 14.30 aan het Noordstation (in de Koning Albert II-laan) en eindigt op het Jean Rey-plein naast de Europese instellingen. Daar worden toespraken gehouden. Einde is voorzien rond 17 uur.
  • De organisatoren roepen de deelnemers op vreedzaam te betogen.
  • Elke vergoelijking van oorlogsmisdaden en aanvallen tegen burgers, of elke uiting van antisemitisme of enige andere vorm van racisme, zal leiden tot uitsluiting van het evenement.

Links en downloads