november 11 2019

Vrouwendag 2019

Kom naar de Vrouwendag in Antwerpen en netwerk met de Ladies in Red.

oktober 19 2019

Infodag Sint-Jansteen: pensioenen voor grensarbeiders

Pensioenen zijn veel in beweging. Leeftijden om met pensioen te gaan verschuiven. Ook de voorwaarden om met pensioen te kunnen gaan veranderen daarbij.

oktober 16 2016

Studiedag mensenrechten en ondernemingen

Multinationale ondernemingen moeten in hun wereldwijde productieketens de mensenrechten, waaronder de syndicale vrijheden, respecteren. Geruime tijd bestaan er hier al verschillende internationale aanbevelingen over, maar de tijd lijkt rijp om ook dwingende regels op te leggen. Op 16 oktober organiseert het ABVV hierover een infomoment.

september 20 2019

Global Strike For Future III: Our House is on Fire

Op vrijdag 20 september wordt er opnieuw een wereldwijde klimaatstaking georganiseerd. Er wordt die dag wereldwijd actie gevoerd voor een rechtvaardig klimaatbeleid. Heel wat wetenschappers en middenveldorganisaties roepen alle burgers op mee actie te voeren.

juli 19 2019

30ste Gentse Feestendebatten

Van vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli 2019 hebben in Gent de 30ste Gentse Feestendebatten plaats. Ook dit jaar doen enkele ABVV'ers mee aan de debatten.

juni 26 2019

Stop criminalisering sociale acties

Eind juni 2018 velde de Antwerpse correctionele rechtbank een omstreden vonnis over de syndicale acties van 24 juni 2016 in Antwerpen. Dit is een regelrechte aanval op onze democratische rechten. Niet alleen van syndicalisten, maar van iedereen die in het openbaar actie voert.

juni 11 2019

Fair Mobility conferentie

Aandacht voor eerlijke mobiliteit groeit. Eerlijke mobiliteit zorgt dat de werknemer die over de grens werkt beloond wordt zoals dat hoort, maar ook op de juiste plaats sociaal verzekerd is en belast wordt.

mei 24 2019

Global strike for future: Make Noise For Climate

Op vrijdag 24 mei, 2 dagen voor de verkiezingen, wordt er opnieuw door Youth For Climate een wereldwijde klimaatstaking georganiseerd. Deze keer sluit men af met een heus festival.

mei 14 2019

Nationale actiedag voor koopkracht, tegen ongelijkheid

De strijd gaat door voor meer koopkracht en tegen de veel te strakke loonnorm die elke aanzienlijke loonsverhoging fnuikt. De minimumlonen moeten op een serieuze manier omhoog.

RSS (Opent een nieuw venster)