Regering stelt beslissing over plan Bacquelaine uit

De vakbonden vernemen dat de regering een beslissing over het voorstel van minister Bacquelaine rond 'eenheid van loopbaan' heeft uitgesteld.

Minister van Pensioenen houdt voet bij stuk. Werknemers en vooral arbeidsters met lange loopbaan zijn de pineut.

Nu vrijdag wil de minister van Pensioenen opnieuw een maatregel doordrukken die desastreus is voor werknemers met een lange loopbaan die op het einde van hun carrière een periode ‘inactief’ zijn, die dus ziek of werkloos worden.

Koerswending voor meer sociale en fiscale rechtvaardigheid

ABVV, ACV en ACLVB eisen een koerswending van de federale regering nu die halfweg haar legislatuur is en voor een cruciale begrotingsopmaak staat. Een koerswending die inzet op sociale en fiscale rechtvaardigheid.

Lagere uitkering voor tijdskrediet met motief en thematisch verlof

De regering snijdt opnieuw in het tijdskrediet. De uitkeringen voor tijdskrediet met motief en thematisch verlof (bijvoorbeeld zorg voor een zieke naaste) gaan omlaag.

Regering zet jacht op deeltijds werkenden onverbiddelijk voort

Deeltijdse werknemers zijn opnieuw slachtoffer van deze regering. Zij moeten meer uren kloppen, zonder dat daar loon tegenover staat. Op kosten van werknemers geeft deze regering opnieuw een dikke cadeau aan werkgevers.

Herintegratie zieke werknemers: gewijzigd akkoord door druk sociale gesprekspartners, maar nog steeds niet aangepast aan realiteit

Voor werknemers die het nu al moeilijk hebben, blijft het akkoord niet te slikken.

Sociale zekerheid wordt onzeker

Als het parlement straks de hervorming van de financiering van de sociale zekerheid goedkeurt, dan worden de werknemers een stuk inkomenszekerheid afgepakt

Meer dan 45 jaar werken onvoldoende voor minister van Pensioenen

Nu vrijdag wil de minister van Pensioenen een maatregel doordrukken die desastreus is voor werknemers met een lange loopbaan die op het einde van hun carrière een periode ‘inactief’ zijn, die dus ziek of werkloos worden.