december 5 2019

Knalmoment - protest middenveld en cultuursector

Op donderdag 5 december protesteren het middenveld en de cultuursector tegen de brute besparingen van de Vlaamse regering. Ook de vakbonden en het personeel van de VRT voeren actie.

november 27-30 2019

Festival van de gelijkheid

Op 28-29-30 november 2019, strijkt Curieus neer in Gent voor de zevende editie van het Festival van de Gelijkheid. Op het programma: debatten, voorstellingen, lezingen, optredens, workshops ...

november 29 2019

Klimaatacties - United for climate

Vrijdag 29 november slaan verschillende klimaatbewegingen de handen in mekaar. In tal van steden wordt actie gevoerd voor een rechtvaardig klimaatbeleid.

november 24 2019

Stop geweld op vrouwen: nationale manifestatie

Manifesteer mee op zondag 24 november zodat de strijd tegen vrouwengeweld eindelijk een plaats krijgt op de politieke agenda.

november 23 2019

Infodag Turnhout: pensioenen voor grensarbeiders

Pensioenen zijn veel in beweging. Leeftijden om met pensioen te gaan verschuiven. Ook de voorwaarden om met pensioen te kunnen gaan veranderen daarbij.

november 19 2019

Studienamiddag: de sociale zekerheid van morgen

Kom naar de studienamiddag op dinsdag 19 november in Brussel!

november 11 2019

Vrouwendag 2019

Kom naar de Vrouwendag in Antwerpen en netwerk met de Ladies in Red.

oktober 19 2019

Infodag Sint-Jansteen: pensioenen voor grensarbeiders

Pensioenen zijn veel in beweging. Leeftijden om met pensioen te gaan verschuiven. Ook de voorwaarden om met pensioen te kunnen gaan veranderen daarbij.

oktober 16 2016

Studiedag mensenrechten en ondernemingen

Multinationale ondernemingen moeten in hun wereldwijde productieketens de mensenrechten, waaronder de syndicale vrijheden, respecteren. Geruime tijd bestaan er hier al verschillende internationale aanbevelingen over, maar de tijd lijkt rijp om ook dwingende regels op te leggen. Op 16 oktober organiseert het ABVV hierover een infomoment.

september 20 2019

Global Strike For Future III: Our House is on Fire

Op vrijdag 20 september wordt er opnieuw een wereldwijde klimaatstaking georganiseerd. Er wordt die dag wereldwijd actie gevoerd voor een rechtvaardig klimaatbeleid. Heel wat wetenschappers en middenveldorganisaties roepen alle burgers op mee actie te voeren.

RSS (Opent een nieuw venster)