februari 17 2020

Stop oneerlijke IGO-controles

We klagen de nieuwe, strenge en oneerlijke controles aan op de inkomensgarantie-uitkering voor ouderen (IGO). Samen met armoedeorganisaties, seniorenbewegingen en andere vakbonden verzamelen we maandag 17 februari aan het kantoor van de minister van Pensioenen.

januari 28 2020

Nationale #AltijdBeschermd-manifestatie

Dinsdag 28 januari manifesteren we samen voor en sterke en eerlijk gefinancierde sociale zekerheid. Voor iedereen. Door iedereen.

oktober 16 2016

Studiedag mensenrechten en ondernemingen

Multinationale ondernemingen moeten in hun wereldwijde productieketens de mensenrechten, waaronder de syndicale vrijheden, respecteren. Geruime tijd bestaan er hier al verschillende internationale aanbevelingen over, maar de tijd lijkt rijp om ook dwingende regels op te leggen. Op 16 oktober organiseert het ABVV hierover een infomoment.

juni 26 2019

Stop criminalisering sociale acties

Eind juni 2018 velde de Antwerpse correctionele rechtbank een omstreden vonnis over de syndicale acties van 24 juni 2016 in Antwerpen. Dit is een regelrechte aanval op onze democratische rechten. Niet alleen van syndicalisten, maar van iedereen die in het openbaar actie voert.

mei 14 2019

Nationale actiedag voor koopkracht, tegen ongelijkheid

De strijd gaat door voor meer koopkracht en tegen de veel te strakke loonnorm die elke aanzienlijke loonsverhoging fnuikt. De minimumlonen moeten op een serieuze manier omhoog.

maart 24 2019

Manifestatie 'Stop racisme'

Zondag 24 maart manifesteren we voor een concrete aanpak van discriminatie, voor een gelijke behandeling van alle burgers en tegen racisme.

november 17 2018

Infodag: Het ABC van de grensarbeid

Op deze infodag informeren vakbondsmedewerkers je over grensarbeid.

juni 2 2017

Event 'Minder werken, meer liefhebben'

Op 2 juni organiseert de Vrouwenraad in het Vlaams parlement een studiedag 'Minder werken, meer liefhebben'. Miranda Ulens is van de partij en zal er gaan praten over een duurzaam nieuw economisch model.

mei 24 2017

Protestmars 'Trump Not Welcome'

Kom op 24 mei naar Brussel en zeg samen met ons 'Neen' tegen Trump, zijn beleid en zijn Europese evenknieƫn.

november 19 2016

Infodag: werken als grensarbeider in Nederland

Ben je nog niet lang aan het werk in Nederland als Belgische grensarbeider of denk je er aan om dit te worden? Kom dan naar onze cursusdag. We brengen je op de hoogte over waar je allemaal moet aan denken op vlak van sociale zekerheid, arbeidsrecht en fiscaliteit.

RSS (Opent een nieuw venster)