Vrouwen weten waarom: actiedag

09 Maart 2020, 00:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Naar aanleiding van de internationale dag voor vrouwenrechten en de Wereldvrouwenmars op 8 maart, plant het ABVV verschillende acties op 9 maart. Een overzicht.

Acties Oost-Vlaanderen

Er zal een actie plaats vinden aan de Universiteit Gent. Om deze eisen extra kracht bij te zetten  organiseren onze kameraden van ACOD UGENT op 9 maart een actiemoment over de middag aan het rectoraat. Specifiek voor de actiedag op 9 maart wordt er gefocust op volgende drie punten:

  1. Voor alle UGent-personeelsleden en voor de personeelsleden van de onderaannemers de invoering van een minimumloon van €14 bruto per uur.
  2. De maximale statutarisering van contractuele personeelsleden, in het bijzonder van de personeelsleden van de resto’s, cafetaria’s, en kinderopvang aan UGent.
  3. De insourcing van de schoonmaak aan UGent, waarbij de personeelsleden die thans via onderaanneming voor UGent werken opnieuw als eigen (statutaire) personeelsleden worden aangeworven.

ACOD UGent roept alle UGent-personeelsleden en alle collega's van de schoonmaak op om deel te nemen.  Ook sympathisanten zijn meer dan welkom! Sluit je aan bij het verzet! ACOD en ABVV zullen voor deze dag ook een stakingsaanzegging indienen voor zowel het UGent-personeel als de collega's van de schoonmaak aan UGent.

9 maart, middag, Rectoraat Sint-Pietersnieuwstraat 25, Gent

Actie limburg

Performance 'Hij, op z'n witte paard' met conversatietafels en receptie.
Aanvang: 19.15
Locatie: Vrijzinnig Punt, Albrecht Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt.

Inschrijving: limburg.8maars@gmail.com

Programma

19u15 Ontvangst

19u30 Openingswoord

19u45 Performance ‘Hij, op z’n witte paard’ (Theater Antract)

20u05 Pauze met een hapje en drankje

20u30 Start conversatietafels onder begeleiding van Layla Önlen (Groep Intro vzw)

22u00 Afsluit

Deelname gratis

Meer info via het event op facebook.

Acties regio-Antwerpen

Statuut van de deelnemers

Voor werknemers die – op 8 of 9 maart ’20 - afwezig zijn omwille van hun deelname aan de acties worden deze dagen als een ‘actiedag’ beschouwd. De interprofessionele werkgeversorganisaties VBO en UNISOC werden hiervan op de hoogte gebracht. Zie hiervoor de brieven in bijlage.