Studiedag ‘Werkhervatting na afwezigheid wegens medische redenen’ – over de grenzen

08 November 2018, 10:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Steeds meer werknemers zijn langdurig afwezig van het werk door ziekte. Het Belgische regeringsbeleid focust op repressie en wil de langdurig zieke werknemers straffen in plaats van hen te helpen. Ook in Nederland is het voor werknemers moeilijk om na ziekte weer aan het werk te gaan.

Tijdens deze studiedag gaan we dieper in op het nieuwe re-integratiebeleid in België. We leggen uit wat een re-integratietraject nu precies inhoudt.  We hebben het ook over de verantwoordelijkheid van de werkgever en focussen op de rol die loopbaanbegeleiders via individuele coaching kunnen spelen om de mensen terug aan het werk te helpen.

Na een korte uitleg hoe het re-integratie beleid in Nederland er uit ziet hebben we het over de problemen waar zieke werknemers tegenaan lopen en hoe de FNV met re-integratie- en loopbaanconsulenten vakbondsleden hierbij  ondersteunt.

De Interregionale Vakbondsraad SCHELDE-KEMPEN (IVR SCHELDE-KEMPEN) is een samenwerkingsverband tussen de Belgische Vakbonden ABVV, ACLVB, ACV in de regio Turnhout, Antwerpen, Waasland, Gent-Eeklo en Brugge en de Nederlandse Vakbonden FNV, CNV, UNIE in de regio Noord-Brabant en Zeeland. De IVR Schelde-Kempen is partner in het Europees Vakverbond (EVV), Euregio en Eures Scheldemond.

Praktisch

Wanneer: Donderdag, 8 november 2018 - 10.00 uur tot 16.00 uur

Waar: ACV Provincie Antwerpen, Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen, Zaal Lillo, gebouw C, gelijkvloers

Kostprijs: Deze themadag wordt u GRATIS aangeboden maar u moet zich vooraf inschrijven via onze website: www.werkenoverdegrens.eu.

Lunch: Er wordt u gratis een broodjeslunch aangeboden (Vergeet niet bij uw inschrijving aan te geven of u blijft lunchen.)

Programma

10:00: Onthaal + koffie

10:15: Judy Morsa, loopbaanbegeleider ABVV over ‘Het Belgisch re-integratiebeleid, focus op de rol van loopbaanbegeleiders

12:30: Broodjeslunch

13:30: Bas De Lege, bestuurder loopbaanadvies FNV en Robbin Janssen, re-integratie consulent over ‘Het Nederlandse re-integratiebeleid en de mogelijkheden van loopbaan- en re-integratie consulenten van de FNV

15:30: Einde

Map address