Solidariteitsverklaring met de werknemers van d’Ieteren

dinsdag, 21 September 2021
Nieuws

De werknemers van D'Ieteren - importeur en distributeur van auto's - zijn nu al twee weken in staking. Het management kondigde een loonsverlaging en een terugschroeving van de arbeidsvoorwaarden aan die minstens 381 werknemers zullen treffen. De lonen dalen, maar de arbeidsdruk neemt toe. Anciënniteitsverlof en teambonussen worden afgeschaft. Dit komt neer op enkele honderden euro's per jaar. Qua koopkrachtverlies is dit ingrijpend. 

Bovendien kondigt het management deze besparingen aan net na de publicatie van de goede financiële resultaten van het bedrijf: in het eerste kwartaal heeft de groep 288 miljoen euro winst gemaakt, een stijging van 138% in vergelijking met dezelfde periode in 2020. 228 miljoen euro winst, en voor het personeel? Een loonsverlaging…

Ondanks 3 maanden van moeizame discussies binnen het bedrijf en 2 weken actie van de vakbonden, werd er nog geen enkel akkoord bereikt.

Het ABVV is niet te spreken over de houding van de werkgever en betuigt zijn solidariteit met de betrokken werknemers en hun familie. Het zijn deze vrouwen en mannen die zich dagelijks hard inzetten voor het bedrijf, die dankzij hun werk verantwoordelijk zijn voor de winst, maar die als het erop aankomt, door de werkgever als 'quantité négligeable' worden behandeld.  

En dat is onaanvaardbaar. 

Lees ook