Nationale manifestatie tegen het geweld op vrouwen 28 november te Brussel

28 November 2021, 12:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Nee tegen geweld op vrouwen, halt aan seksisme!

Op 28 november organiseert het ABVV samen met een aantal feministische organisaties een nationale manifestatie tegen geweld op vrouwen en seksisme. Afspraak om 12u in Brussel aan de Kunstberg, om 13u vertrekt de optocht. 

Sinds 1993 is 25 november de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Een dag om stil te staan bij het lot van veel vrouwen en meisjes die al te vaak in stilte moeten lijden. Een dag om actie te ondernemen tegen geweld op vrouwen en seksisme op de werkvloer en in de samenleving. Een dag die het ABVV niet zomaar voorbij laat gaan.

Seksisme is slechts het topje van de ijsberg die structurele genderongelijkheid is. Het begint met seksueel taalgebruik of grapjes, vasthouden aan genderstereotypen, ongelijke behandeling en kansen, maar kan snel overgaan tot aanranding, verkrachting en zelfs moord.

Nee tegen geweld op vrouwen

Praktische informatie

Afspraak zondag 28 november 2021 aan de Kunstberg (aan de kant van het station Brussel Centraal):

  • van 12 tot 17u dorp met stands van feministische verenigingen/ collectieven/initiatieven tegen geweld op vrouwen: het ABVV is hier aanwezig!
  • vanaf 13u vertrek van de manifestatie in de Kantersteenstraat  om onze verontwaardiging te uiten, elkaar te steunen, en aan te moedigen, en om samen te vieren met de nationale feministische demonstratie tegen geweld op vrouwen (route in lus, terugkeer naar het centraal station voorzien rond 16u)
  • vanaf 15.30u op de Kunstberg: muzikaal podium

Respecteer de gezondheidsmaatregelen; vergeet je mondmasker niet! Info en updates op onze Facebookpagina