Knalmoment - protest middenveld en cultuursector

05 December 2019, 15:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Op donderdag 5 december protesteert het middenveld en de cultuursector tegen de brute besparingen van de Vlaamse regering. Ook de vakbonden en het personeel van de VRT voeren actie.

Tegenover de Vlaamse regering, die met haar beleid onze sociale, culturele en kritische organisaties wil uitdoven, bieden wij VuurWerk. Het is tijd om te knallen.

#vuurwerk

In december willen het middenveld en de culltuursector de spotlicht richten op het werk dat jaar in jaar uit, iedere dag opnieuw, vaak onzichtbaar, gebeurt in de vele middenveldorganisaties die Vlaanderen rijk is. De Vlaamse regering lijkt dit werk overbodig te vinden. Men schroeft de financiële ondersteuning terug en doet de handelingsruimte van veel organisaties krimpen. Lees hier de open brief aan de Vlaamse regering.

Dat is niet de warme samenleving die wij willen, en wij aanvaarden dit besparingsbeleid niet. 

#knalmoment #iedereenvrt

We sluiten de VuurWerk-week af met een bijeenkomst op donderdag 5 december op het Martelaarsplein (waar het Kabinet van Minister Jambon gevestigd is) in Brussel. Het personeel van de VRT protesteert dan (check hun event ‘We laten de VRT niet los’) en we sluiten daar met het brede middenveld en de cultuursector bij aan. Het VRT-personeel stapt van de VRT naar het Martelaarsplein. Middenveld en cultuursector zullen het plein al ‘opwarmen’ voor hen vanaf 15u. Iedereen van harte welkom!