Studiedag pensioenhervorming

19 Juni 2018, 09:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Op dinsdag 19 juni 2018 vindt een internationale studiedag plaats over pensioenen aan de KU Leuven. De organisatie van de studiedag is in handen van Hart boven Hard in samenwerking met het Hoger Instituut voor Arbeid aan de KU Leuven.

Sprekers zijn onder meer Jozef Wöss van de Universiteit van Wenen. Hij geeft een toelichting over het Oostenrijkse pensioensysteem. Jozef Pacolet, econoom aan de KU Leuven, zal ingaan op het debat over het basispensioen versus sterkere wettelijke pensioenen. Patrick Deboosere, demograaf aan de VUB, zal stilstaan bij de vergrijzing en het langer werken. Kim De Witte zal ingaan op de betaalbaarheid van onze pensioenen en de recente evoluties binnen Europa.

In de namiddag ligt de focus op de pensioenrechten van vrouwen. Eén op twee vrouwen in ons land heeft een pensioen onder de armoedegrens. In plaats van die pensioenen te versterken, breekt de regering ze verder af. Ronde tafel gesprek met Astrid Thienpont, adviseur studiedienst ABVV, en andere deskundigen van OKRA, Femma, RoSa en de Foyer.

Praktisch

Inschrijven is noodzakelijk, zowel voor de studiedag als voor de lunch, en kan via https://www.hartbovenhard.be/studiedag-pensioenen/.

Plaats: Auditorium Iers College, Janseniusstraat 1, 3000 Leuven

Map address