Hoe per brief voor ABVV lijst 3 stemmen?

donderdag, 05 November 2020
Nieuws

Stemmen per brief kan een veilig alternatief zijn in deze coronatijden. Hebben de vakbonden en je werkgever afgesproken om de stemming per brief te organiseren, dan ontvang je ongeveer twee weken voor de verkiezingen die starten vanaf 16 november 2020 een omslag in je bus.

 

 

Wat?

In de grote omslag vind je een oproepingsbrief, een of meerdere stembiljetten, een middelgrote omslag met een kleur en een kleine omslag met dezelfde kleur. Je ontvangt één grote omslag als er in jouw bedrijf enkel een Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk wordt gekozen. Je ontvangt een tweede grote omslag, met een andere kleur, wanneer je ook voor de ondernemingsraad kan stemmen.

Hoe ABVV lijst 3 stemmen?

Ga zorgvuldig te werk. Kreeg je twee omslagen? Stem dan eerst voor het Comité Preventie. Volledig klaar? Open nu de grote omslag voor de ondernemingsraad en stem.

Stem voor ABVV door bovenaan lijst 3 het bolletje te kleuren, of stem voor 1 of meerdere kandidaten van ABVV lijst 3 door naast hun naam het bolletje te kleuren. Teken, schrap of schrijf niet op je stembiljet. Stem alleen op ABVV lijst 3, niet op (kandidaten van) verschillende lijsten/vakbonden.

Terugsturen

Stop de stembrief gevouwen in de kleine omslag met dezelfde kleur en kleef de omslag dicht. Stop de kleine omslag in de al gefrankeerde middelgrote omslag met dezelfde kleur. Op de omslag moet het adres van de voorzitter van het stembureau vermeld staan. Kleef de middelgrote omslag dicht. Plaats je naam en handtekening op de achterzijde van de middelgrote omslag. Vaak is er hiervoor een plek voorzien. Zonder je naam en handtekening is je stem ongeldig! Doe de middelgrote omslag(en) zo snel mogelijk op de post. Komen de omslagen pas na de verkiezingsdag in je bedrijf aan, dan telt je stem niet.

Ongerust dat je stem te laat toekomt? Foutje gemaakt? Je kan ook naar het stembureau gaan dat je werkgever heeft ingericht in je bedrijf en ter plekke je stem uitbrengen. Dit doe je op de verkiezingsdag die valt tussen 16 en 29 november 2020. Je stem in het kiesbureau geldt, je briefstem telt niet mee.