Global Strike For Future III: Our House is on Fire

20 September 2019, 13:30
Inhoudstype
Agenda
Description

Op vrijdag 20 september wordt er opnieuw een wereldwijde klimaatstaking georganiseerd. Er wordt die dag wereldwijd actie gevoerd voor een rechtvaardig klimaatbeleid. Heel wat wetenschappers en middenveldorganisaties roepen alle burgers op mee actie te voeren. 

Op 15 maart was er een eerste ‘Global strike for future’. Zowat 30.000 manifestanten trokken toen door de straten van Brussel. Er vonden die dag in meer dan 120 landen klimaatbetogingen- en marsen plaats. Op 24 mei vond het dan een tweede keer plaats. Deze keer, op 20 september, is het dus voor de derde keer een Global Strike For Future. 

Wij dragen de klimaatacties een warm hart toe. Klimaatverandering is een probleem, maatregelen dringen zich op. “There are no jobs on a dead planet.” De strijd voor sociale rechtvaardigheid en een doortastend klimaatbeleid gaan samen. We willen ervoor zorgen dat klimaatmaatregelen niet op de rug van de zwaksten terecht komen.

Om 13u30 staat een centrale mars met een eindevenement op de agenda in Brussel. Dit is wat het orgelpunt van een week vol acties.

Wij roepen niet op voor een algemene staking op 20 september. Om te weten of er in jouw sector een stakingsaanzegging is en of je dus beroep kan doen op een stakersvergoeding, kan je terecht bij je afgevaardigde/delegee, je beroepssecretaris of je vakcentrale.

Via sociale media kan je tonen dat  je de actie steunt met de hashtags #GlobalStrikeforFuture #FridaysforFuture #Youth4Climate