Global Strike For Future

15 Maart 2019, 00:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Op vrijdag 15 maart organiseert Youth For Climate een wereldwijde klimaatstaking. Jongeren uit de hele wereld staken, en er zal die dag wereldwijd actie gevoerd worden voor een rechtvaardig klimaatbeleid. In België riepen de jongeren de vakbonden op om die dag mee te mobiliseren. En heel wat wetenschappers en middenveldorganisaties roepen alle burgers op mee actie te voeren.

Wij dragen de klimaatacties een warm hart toe. Klimaatverandering is een probleem, maatregelen dringen zich op. “There are no jobs on a dead planet.” De strijd voor sociale rechtvaardigheid en een doortastend klimaatbeleid gaan samen. We willen ervoor zorgen dat klimaatmaatregelen niet op de rug van de zwaksten terecht komen.

De ABVV-jongeren hebben overigens van in het begin de acties van de jongeren gesteund en ze zullen dat blijven doen tot de klimaatzaak een prioriteit wordt op de politieke agenda.

Praktisch

Er zullen acties zijn in het hele land, onder andere in Brussel, Gent, Leuven, Antwerpen, … je volgt alle praktische informatie op de voet via sociale media: facebookpagina Youth for Climate

Om 13u30 staat een centrale mars met een eindevenement op de agenda in Brussel. We spreken met ABVV’ers af om 13u aan de hoek van de Proximus-toren (Albert II-laan 27) aan het station Brussel Noord. Check hier het evenement.

Wij roepen niet op voor een algemene staking op 15 maart. Maar onze leden en militanten geven we de mogelijkheid om deel te nemen aan de klimaatacties. Om te weten of er in jouw sector een stakingsaanzegging is en of je dus beroep kan doen op een stakersvergoeding, kan je terecht bij je afgevaardigde/delegee, je beroepssecretaris of je vakcentrale.

Via sociale media kan je tonen dat  je de actie steunt met de hashtags #GlobalStrikeforFuture #FridaysforFuture #Youth4Climate