Debat 'Waardige inkomens voor iedereen'

28 Maart 2019, 09:30
Inhoudstype
Agenda
Description

Op 28 maart 2019 organiseert het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding een parlementair debat in de Kamer over waardige inkomens en de niet-nageleefde belofte van de regering om de laagste inkomens op te trekken.

Op 26 mei 2019 trekken de Belgische burgers naar de stembus om o.a. hun vertegenwoordigers in het federaal parlement te kiezen. Iedereen een menswaardig leven garanderen vormt één van de grootste uitdagingen in onze samenleving. Dit recht kan enkel gerealiseerd worden als een waardig inkomen beschikbaar en toegankelijk gemaakt wordt aan eenieder in ons land.

1 op 5 mensen in België leeft in armoede

De huidige en de vorige federale regering hadden in hun regeerakkoord dan ook terecht het optrekken van de laagste inkomens opgenomen. Vandaag moeten we echter vaststellen dat er op dit vlak bijzonder weinig gebeurd is en dat vele sociale minima nog steeds ver onder de Europese armoededrempel liggen.

Op 28 maart 2019 wenst het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding daarom een parlementair debat in de Kamer van Volksvertegenwoordigers te organiseren. Samen vinden wij het van essentieel belang dat de Belgische burgers met volledige kennis ter zake over dit onderwerp naar de stembus kunnen trekken. Tijdens dit debat worden de verschillende politieke partijen gevraagd om hun standpunten en werkelijke engagementen m.b.t. het optrekken van de laagste sociale minima uit de doeken te doen.

Praktische info

 • Donderdag 28 maart 2019
 • Kamer van Volksvertegenwoordigers ingang Leuvenseweg 48, Brussel
 • Programma
  • 9u – 9u30 Onthaal
  • 9u30 – 9u40 Welkom door Guy Tordeur, Voorzitter BAPN
  • 9u30 – 12u20 Politiek debat met Jan Cornillie (sp.a), François Desquesnes (CDH), Elio Di Rupo (PS), Nahima Lanjri (CD&V), Peter Mertens (PvdA / PTB), Jan Spooren (N-VA), Gilles Vanden Burre (Ecolo), vertenwoordigers van Groen, OpenVLD, MR en Défi
   Moderator: Simon Demeulemeester
   Interventies van ervaringsdeskundigen
   Vragen van het publiek
  • 12u20 – 12u30 Slotwoord
  • 12u30 – 13u30 Receptie met broodjes