Alle thema's

Nieuws

‘Geef iedereen wereldwijd toegang tot een coronavaccin’

Een toekomstig COVID-19-vaccin moet voor iedereen beschikbaar zijn. Het mag geen alleenrecht worden voor machtige staten of louter de winsten dienen van de farma-industrie.

Enquête: leed jij inkomensverlies door de coronacrisis?

De Nationale Bank van België bevraagt de Belgische gezinnen over inkomensverlies tijdens de coronacrisis.

Veilig heropstarten na COVID-19? Info voor delegees

Info voor delegees over wat je zelf kan doen en over wat je bedrijf moet doen om de heropstart na de coronacrisis veilig te laten verlopen.

Coronahelden houden de samenleving draaiend

Coronahelden houden de samenleving draaiend

Werknemers houden onze samenleving draaiend. Zeker nu, tijdens deze coronacrisis. In bijzonder moeilijke omstandigheden geven zij meer dan ooit het beste van zichzelf. Lees hier hun verhalen.

'Tim hoeft zich niet ongerust te maken.' - opinie Raf De Weerdt

Spectaculair nieuws in De Morgen en het HLN dit weekend, Tim ontvangt tijdens een maand met tijdelijke werkloosheid meer dan in een maand wanneer hij gewoon gaat werken, nl. 350 euro. Spectaculair, maar niet helemaal correct.

Werk(loos) tijdens corona? Jouw ervaring telt!

Jij zit met vragen. Wij ook! We willen weten hoe jij deze periode beleeft. Vul onze enquête in.

Geef thuiswerkende ouders coronaverlof

Als ouder thuiswerken met kinderen tijdens de coronacrisis. Niet evident. De combinatie werk-gezin is zeker bij jonge kinderen of kinderen met bijzondere zorgnoden vaak onhoudbaar. Het ABVV vraagt daarom extra ouderschapsverlof om stoom af te laten van deze werknemers en gezinnen.

Digitale infosessie: Grensarbeid en Corona in België en Nederland

De Interregionale Vakbondsraad (IVR) Schelde Kempen organiseert een digitale informatiesessie over coronamaatregelen en grensarbeid.

Minder inkomen door de coronacrisis? Vraag uitstel voor de afbetaling van je lening

Heb je minder inkomen door de coronacrisis, dan kan je tijdelijk de afbetaling van de lening voor je appartement of huis uitstellen. Check hier de voorwaarden.

Coronacrisis: Europa, met de U van Unie

De coronacrisis hakt er stevig in. In ons dagelijks leven. In onze samenleving. In onze gezondheidszorg. Het coronavirus legt ook een immense druk op het Europese project. Een implosie moet vermeden worden. Het ABVV pleit voor absolute solidariteit tussen de lidstaten. Coronabonds bieden soelaas.

Persberichten

Met een imperatieve loonmarge van 0,4% is verder onderhandelen uitgesloten

Het ABVV, het ACV en het ACLVB zijn altijd voorstander gebleven van het sluiten van een interprofessioneel akkoord, omdat dit akkoord de arbeidsvoorwaarden van bijna 4 miljoen werknemers kan verbeteren.

Vaccinatieverlof: een goede zaak voor alle werknemers!

Het ABVV is bijzonder tevreden met het positieve advies dat de sociale partners in de NAR hebben uitgebracht over het vaccinatieverlof