Internationaal vakbondswerk

100 jaar IAO: balans en uitdagingen

100 jaar IAO: balans en uitdagingen

De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) bestaat in 2019 honderd jaar. Het ABVV ging na wat de uitdagingen zijn voor deze belangrijke organisatie. 

Het ABC van de grensarbeid

Het ABC van de grensarbeid

Het ABC van de Grensarbeid is een handig boekje dat een overzicht geeft van de rechten en plichten van grensarbeiders in België-Nederland. Je vindt er heel wat praktische info rond belastingen, gezondheid, kinderen, loon en arbeidsvoorwaarden, pensioen, sociale zekerheid en ontslag. 

Brochure Mobiele EU Werknemer

De mobiele EU-werknemer in Vlaanderen

Een mobiele werknemer werkt in een andere lidstaat dan zijn thuisland. De aanbevelingen in deze brochure bieden oplossingen voor een betere rechtsgarantie van deze werknemers.
Themapagina Werken over de grens

Brochure Witboek: 25 maatregelen tegen sociale dumping

25 maatregelen tegen sociale dumping

Dit witboek van transportvakbond BTB, i.s.m. ABVV en Universiteit Antwerpen reikt concrete oplossingen aan in de strijd tegen sociale dumping, zowel op nationaal als Europees niveau . 

Brochure Over de grenzen heen

Over de grenzen heen. De internationale actie van het ABVV

Het ABVV speelt een syndicale voortrekkersrol voor de internationale solidariteit. Download English - Espanol 

Brochure Projecten van het ABVV en fos in Colombia

Projecten van het ABVV en fos in Colombia

Het ABVV en fos (de Noord-Zuidorganisatie van de socialistische beweging in Vlaanderen) werken samen aan internationale (syndicale) projecten. Deze brochure informeert je over de projecten in Colombia in 3 sectoren: petroleum, bloemen en palmolie.

Brochure Grensarbeid Fr, Bel, Lux

Grensarbeid Frankrijk, België, Luxemburg

Als je werkt in een ander land dan waar je woont, in welk land betaal je dan belastingen? En bij welke sociale zekerheid ben je aangesloten? Deze brochure overloopt de verschillende situaties voor gedetacheerde werknemers in België, Frankrijk en Luxemburg.

Brochure ABVV en vakbonden uit het Zuiden samen tegen geweld

ABVV en vakbonden uit het Zuiden samen tegen geweld

De brochure belicht onze strijd voor meer gelijkheid tussen vrouwen en mannen én onze internationale werking. De foto's van vrouwen die zware lasten dragen staan symbool voor de diverse vormen van discriminatie waarvan vrouwen het slachtoffer zijn.

Brochure Voorbij onze grenzen

Voorbij onze grenzen

Deze brochure licht de internationale vakbondswerking van het ABVV toe. We strijden voor goede arbeidsomstandigheden voor iedereen en sociale rechtvaardigheid wereldwijd.