Brochure CAO 100

10 vragen over cao 100

Bedrijven moeten samen met vakbonden een preventief alcohol- en drugsbeleid uitwerken, stelt cao 100. Wat zijn de uitgangspunten van zo’n beleid? Mag de werkgever medewerkers onderwerpen aan een ademtest?

Brochure SOS Griet

SOS Griet - 5 recepten om meer te verdienen

Recepten en handige tips om tijdens sollicitaties en loononderhandelingen sterk uit de hoek te komen. Wie het volledige menu doorloopt, heeft een voetje voor en zal steviger in haar schoenen staan.

Brochure wegwijzer deeltijdwerk

Wegwijzer deeltijdwerk

Deeltijdwerk wordt vaak voorgesteld als een vrije keuze en dé oplossing om werk en privéleven beter met elkaar te verzoenen. De realiteit is anders. In deze wegwijzer vind je een aantal sleutels die je een beter inzicht verschaffen in de voor-en nadelen van deeltijdwerk.

Brochure 5j Equal Pay Day

5 jaar Equal Pay Day: 2005-2009

Een overzicht van de afgelopen 5 edities van Equal Pay Day. Met baanbrekende campagnes en originele actiemiddelen hebben we onze eisen voor meer loongelijkheid verpakt in een krachtige boodschap naar een groot publiek.

Brochure Gendermainstreaming 10 sleutels

Gendermainstreaming in 10 sleutels

Op welke informatie en instrumenten kan je terugvallen om de ongelijkheden tussen vrouwen en mannen op de werkvloer te ontdekken en weg te werken?

 

Brochure Gids ter bestrijding van gendervooroordelen en genderclichés

Gids ter bestrijding van gendervooroordelen en genderclichés op de werkvloer en binnen de vakbonden

We beschrijven de situatie van vrouwen op de arbeidsmarkten en binnen de vakbonden in België, Italië, Portugal en Spanje. We duiden de maatregelen, ervaringen en ‘goede praktijken’ van de partners ter bestrijding van deze vooroordelen.

Brochure Pesten

Pesten op het werk: een syndicaal antwoord

Meer uitleg over het fenomeen pesten, de rol van de verschillende betrokkenen, een handig interventiemodel om tussen te komen,...