1 mei 2021

01 mei 2021, 00:00
Inhoudstype
Agenda
Description

ABVV Limburg

 • 1 mei vooravond (30 april): digitale radio met Miranda, Conner en Paul op de sofa aansluitend digitale feestavond met Discobar Galaxie.
 • 1 mei: 8 uur radio op www.radio1mei.be
 • 1 mei-wandeling: ontdek de sociale stad op 1 mei
 • Doe mee aan onze wandelzoektocht in Tongeren of Hasselt (inschrijven uiterlijk op 29/4 via info.limburg@linxplus.be) of de kleurwedstrijd voor kinderen (meer info op www.abvvlimburg.be)

ABVV Antwerpen - ABVV Mechelen-Kempen

Op 1 mei vieren we onze Dag van de Arbeid. Jammer genoeg kunnen we nog steeds niet verzamelen onder onze rode vlag. We laten onze 1 mei echter niet ongemerkt voorbij gaan. Het ABVV, de VoorZorg en Vooruit zorgen samen voor een programma waarin kwaliteit van het leven en de syndicale rechten centraal staan. Het volledige programma met alle details staat op www.radio1mei.be.

Online minifilmfestival

Van 26 t.e.m. 28 april is er ons minifilmfestival. Drie avonden kan je thuis een sociale film bekijken. Op maandag is dit Fuck Tina! met Nigel Williams. Dinsdag is er Sorry We Missed You van Ken Loach. Op woensdag sluiten we af met Parasite van Bong Joon-ho. Op www.radio1mei.be vind je alle informatie over hoe je ze kan bekijken.

De Vooravond

Op 30 april is er van 19 tot 20u de Vooravond Show: kwaliteit van leven, de sossen maken het verschil. Marcel Van Thilt heeft Miranda Ulens, Conner Rousseau  en Paul Callewaert op de sofa. Pieter en Tine Embrechts zijn de huisband. Socialisten uit heel Vlaanderen kijken op www.radio1mei.be.

Aansluitend is er de grote online 1 mei-quiz. Inschrijven voor de quiz of hem gewoon volgen kan op www.radio1mei.be.

1 mei wandelingen

Nog geen grote stoeten dit jaar. Maar laat dit je niet tegenhouden om met je eigen bubbel zelf een optocht te houden.

Ontdek de sociale stad. Wandeling in Antwerpen. Van 24 april tot 9 mei kan je deze 1 mei wandeling maken langs 8 belangrijke sociale plaatsen in Antwerpen.
De kleine man en vrouw langs het Boudewijnpad. 1 mei wandeling in de cité van Olen.
Eigenzinnig door de geschiedenis van de kleine man en vrouw. 1 mei wandelzoektocht in Mechelen.

Info op www.radio1mei.be.

1 mei radio – Acht uur LIVE

Van 9 tot 17u live op www.radio1mei.be. Met  toespraken, optredens en interviews door vliegende reporters. Zegden hun medewerking al toe: Hind Eljadid, Nigel Williams, Steven Goegebuer, Hicham El Mzairh, Trix Artists in Residence en 5 syndicale dj’s.

Zie het uitgebreid programma vooraf op www.radio1mei.be.

 

ABVV Oost-Vlaanderen

 • RADIO 1 MEI - 8 uur 1 mei radio www.radio1mei.be
 • 1 MEI FILM 26, 27 en 28 APRIL – online mini filmfestival
 • 1 MEI QUIZ 30 APRIL
 • 1 MEI WANDELING 24 APRIL tot 9 MEI – Ontdek de sociale stad
 • 1 MEI VOORAVOND 30 APRIL – Miranda, Conner en Paul op de sofa

 

ABVV Brussel

Dit jaar zal het, vanwege de gezondheidsmaatregelen in de hoofdstad, opnieuw niet mogelijk zijn voor ABVV Brussel om op 1 mei een feestelijk openbaar evenement te organiseren. Toch is het noodzakelijk om deze Dag van de Arbeid te houden, aangezien de situatie van veel werknemers (met of zonder baan) bijzonder zorgwekkend blijft. ABVV Brussel nodigt je daarom op 1 mei om 12 uur online uit, om aan een reeks debatten (Frans en Nederlands) over de sociale noodsituatie deel te nemen.

Vijf thema's komen aan bod:

 • ‘Gezondheid’ en de veranderingen die nodig zijn om in de toekomst de veiligheid van gezondheidswerkers te garanderen die dit jaar zwaar onder druk hebben gestaan en om het cruciale belang van de sociale zekerheid te onderstrepen.
 • Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in het licht van de gevolgen van de gezondheidscrisis, waarin we de bijkomende problemen belichten waarmee vrouwen tijdens de pandemie worden geconfronteerd.
 • Een debat over de zorgwekkende situatie zonder einde van werknemers in de horeca en evenementensector.
 • ‘Jongeren’ en hun mobilisatie rond de gevolgen van de crisis, waar ideeën worden besproken en wordt nagedacht over de problemen van jongeren, of ze nu studenten of werkzoekenden zijn.
 • Een historisch thema over 150 jaar Commune van Parijs.

Estelle Ceulemans, algemeen secretaris van ABVV-Brussel, en Hans Heyndels, algemeen secretaris van de Socialistische Mutualiteiten van Brabant, ronden de debatten af en werpen hun licht op de sociale prioriteiten en noodsituaties.

Deze 1 mei 2021 is resoluut gericht op de opbouw van een solidaire toekomst en heeft als doel om activisten van alle niveaus tools te bieden om het heden te ontcijferen en vooral om zich op de toekomst voor te bereiden.

De post-Covid-wereld moet anders, en dat begint nu!

Blijf de komende dagen de sociale netwerken en de website van ABVV-Brussel volgen om dit evenement niet te missen: www.abvvbrussel.be

Samen sterk. Ensemble on est plus forts.