1 mei 2020 - Zekerheid voor Morgen

01 mei 2020, 00:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Omwille van het coronavirus zullen er voor het eerst sinds 75 jaar geen 1 mei-optochten en evenementen zijn. Toch zullen we onze Dag van de Arbeid vieren. Samen sterk, van thuis uit. Doe mee!

Vandaag heeft iedereen schrik, over zijn gezondheid en die van zijn familie, over zijn job, zijn inkomen... Vandaag heeft iedereen nood aan zekerheid. Daarom willen we 1 mei zo veel als mogelijk vieren met een zeker gevoel.

Omdat wij vertrouwen op de toekomst, een toekomst waarin het ABVV zich altijd zal inzetten voor onze sociale bescherming. Want wij blijven ook morgen strijden voor een betere sociale zekerheid. Een sociale zekerheid die voor iedereen toegankelijk is, die voldoende financiële en menselijke middelen heeft. Wij moeten blijven hameren op de nood om te blijven investeren in de sociale zekerheid om ook morgen nog zeker te maken. Vandaar 'Zekerheid voor Morgen'. En de zekerheid dat het ABVV altijd aan de kant van de werknemers en de mensen met een uitkering zal staan. 

Kleur 1 mei rood en verspreid solidariteit

Samen kleuren we 1 mei rood. Rood, naast het wit dat symbool staat voor de zorg. Niet samen in een optocht of op een plein, maar wel verbonden. Verbonden in solidariteit.

We vragen aan iedereen om op 1 mei iets rood uit te hangen naast de witte lakens, doeken, sjaals, T-shirts… die onze zorgverleners een hart onder de riem steken. Want rood is de kleur die ons socialisten verbindt. Daarom kleuren we het land rood én wit, en tonen we dat onze sociale zekerheid en bescherming ons nauw aan het hart ligt. Die bescherming is vandaag zeer zichtbaar: betaalbare doktersfacturen, goed functionerende ziekenhuizen waar iedereen terecht kan, maar ook een vervangingsinkomen voor wie niet kan werken. Ons signaal? De sociale zekerheid beschermt ons, wij beschermen de sociale zekerheid.

Doe mee!

 • Download de affiche en print ze af, of haal ze uit ons ledenmagazine De Nieuwe Werker (vanaf maandag vrijdag 27 april in je bus) en hang ze voor je raam!
 • Neem een foto van jouw venster met de affiche, of jijzelf met een rode t-shirt, of ... en deel die vanaf nu op sociale media met #zekerheidvoormorgen #samensterk #1mei #allemaalsamenvooruit
   
 • Pas je profielfoto op Facebook aan met ons kader 'Zekerheid voor Morgen'!
   
 • Stem op 30 april af op het feest van de solidariteit aan de vooravond van 1 mei! Check het evenement met sp.a en de Socialistische Mutualiteit, volg alles live op Facebook. Bekijk o.a. het gesprek met Conner Rousseau, Miranda Ulens en Paul Callewaert.
   
 • Op 1 mei steken we allemaal onze vuist omhoog en zingen we de Internationale.
  • We maken samen een vuist. We plaatsen een video op onze Facebook en Instagram-pagina waaronder jij de vrienden/kameraden tagt waar je normaal naast zou staan op het 1 mei-feest.  
  • We zingen de Internationale. We verspreiden met sp.a en de Socialistische Mutualiteit een compilatievideo van de Internationale. Je zal zeker enkele zangers herkennen. Deel video, zet de luidsprekers aan, en zing mee.
    
 • Op 1 mei spreekt Miranda Ulens, onze algemeen secretaris je natuurlijk ook toe. Niet van op een vol plein, wel op onze sociale media. Volgen en delen!

   

Kortom, vier 1 mei mee vanuit je kot door onze sociale media vakbondABVV op twitter, facebook, instagram goed in de gaten te houden en onze berichten te delen.

#zekerheidvoormorgen #samensterk #1mei #altijdbeschermd #allemaalsamenvooruit