Terug

PB Zesde dag voor de rechten van uitzendkrachten | Goede jobs, geen borrelnootjes | Dagcontracten mo

Zesde dag voor de rechten van uitzendkrachten | Goede jobs, geen borrelnootjes | Dagcontracten moeten verboden worden

Vandaag organiseert het ABVV voor de zesde keer de Dag voor de Rechten van Uitzendkrachten. De gelegenheidskrant InterimZone wordt massaal verdeeld aan stations en voor bedrijfspoorten. Overal in het land zijn er ook ludieke acties., waarbij borrelnootjes worden uitgedeeld.

Uitzendcontracten moeten meer zijn dan een handvol borrelnootjes, werknemers hebben recht op zekerheid en sociale bescherming. Dat is de boodschap die het ABVV wil uitdragen.

Het ABVV wil dat er een einde gesteld wordt aan de dagcontracten in de uitzendsector. Dagcontracten vertegenwoordigen één derde van alle uitzendcontracten. Uitzendkrachten voeren heel vaak lange opdrachten uit met een aaneenrijging van dagcontracten. Werkgevers kunnen hen met een vingerknip zo weer naar huis sturen. Het is ontoelaatbaar dat mensen vandaag nog te maken krijgen met zulke 19de-eeuwse praktijk.

Het ABVV wil een redelijk gebruik van uitzendwerk. Niet te kort, niet te lang, niet te veel. Er wordt met heel korte uitzendcontracten gewerkt om werknemers maanden- en soms jarenlang één en dezelfde functie te doen uitvoeren. Op die manier worden veel te veel werknemers in een permanente onzekerheid geduwd. Zij hebben geen toegang tot de normale sociale bescherming waar men in dit land recht op heeft. Geen opzegvergoedingen, geen anciënniteit, geen volwaardige opbouw van pensioenrechten. Daarbij komt dat vergoedingen zoals verplaatsingskosten of maaltijdcheques waar ze wel degelijk recht op hebben vaak niet eens worden toegekend.

Werkgevers maken misbruik van het uitzendwerk om de flexibiliteit op de arbeidsmarkt tot ontoelaatbare uitersten te drijven. Daar kan alleen paal en perk aan worden gesteld als de wet op uitzendarbeid van 1987 correct wordt nageleefd. Dat is dan ook de eis van het ABVV.

Om het misbruik van uitzendwerk tegen te gaan wil het ABVV ook dat uitzendcontracten dezelfde duurtijd hebben die is vastgelegd in het commerciële contract tussen het uitzendkantoor en zijn cliënt, de gebruikende onderneming. Het uitzendcontract moet dus samenvallen met het commerciële contract. Een bedrijf vraagt bijvoorbeeld een interimaris voor één maand, het uitzendcontract moet dan ook over één maand gaan.

Ten slotte wil het ABVV kordate maatregelen tegen de discriminaties in de uitzendsector. De zelfregulering die de werkgeversfederatie voorstaat blijft dode letter. Er moet een zwarte lijst komen van werkgevers die racistische of discriminerende personeelsselecties vragen aan uitzendkantoren. En uitzendkantoren die dergelijke werkgevers blijven ter wille zijn moet hun erkenning afgenomen worden. Het ABVV opent een elektronisch meldpunt waarop discriminaties kunnen aangeklaagd worden.