Terug

PB Vakbonden en ngo's trekken met reuzegereedschapskist naar VBO en Parlement

Vakbonden en ngo's trekken met reuzegereedschapskist naar VBO en Parlement

Vakbond ABVV | 7 oktober werelddag voor waardig werkOp 7 oktober, de Internationale Dag voor Waardig Werk, sluiten de vakbonden en ngo's de campagne die ze twee jaar lang samen voerden af. Ze gaan zowel bij de ondernemers van het VBO als bij de politici in het Parlement langs. Daar zullen ze de resultaten van hun campagne in de verf zetten en een aantal duidelijke eisen op tafel leggen. De pers is van harte uitgenodigd om met ons mee te trekken van het VBO naar het parlement.

Twee jaar lang voerde een coalitie van vakbonden en ngo's, aan Vlaamse kant bestaande uit 11.11.11, ACV, ABVV, ACLVB, fos - socialistische solidariteit, Oxfam-Solidariteit en Wereldsolidariteit, campagne rond het thema waardig werk. Ze wisten daarmee een breed publiek te bereiken: in totaal tekenden meer dan 150.000 mensen de petitie voor Waardig Werk! Samen met hen blijven we hameren op Waardig Werk. We doen dat op 7 oktober achtereenvolgens bij het VBO en in het parlement. Dat blijft broodnodig in tijden van crisis, want de helft van alle werknemers wereldwijd is nog altijd straatarm.

Op de Internationale Dag voor Waardig Werk vinden wereldwijd acties plaats.

Ons programma is als volgt:

  • 11u : Bezoek VBO, Ravensteinstraat 4, Brussel
    Het VBO ontvangt een beperkte delegatie, buiten op het Europa Kruispunt (nieuw plein voor het station) we getuigenissen horen van werknemers uit Noord en Zuid
  • 12u : Van VBO naar Parlement
    We geven samen met het VBO een verslag van het onderhoud, kloppen met de reuzehamer op de reuzenagel en vertrekken in een kleurrijke stoet met onze enorme gereedschapskist naar het Natieplein
  • 12u30 : Bezoek Parlement, Natieplein, Brussel

Kamervoorzitter André Flahaut ontvangt de coalitie op het natieplein. Vervolgens zal een beperkte delegatie spreken met een aantal parlementairen, terwijl de rest picknickt voor Waardig Werk in het Warandepark.

Tijdens deze actie zullen we de resultaten van de campagne toelichten. Er is de mogelijkheid tot interview met de voorzitters van de verschillende vakbonden en ngo's.