Terug

Thierry Bodson is nieuwe ABVV-voorzitter

Thierry Bodson is nieuwe ABVV-voorzitter

Thierry Bodson werd vandaag officieel aangesteld als nieuwe voorzitter van het ABVV. Dat gebeurde tijdens een coronaproof federaal comité, in openlucht, met mondmaskers en de nodige afstand. 

Thierry Bodson was voordien algemeen secretaris van het Waals ABVV en werd in juni aangeduid om tijdelijk Robert Vertenueil op te volgen. Vandaag werd Bodson dan officieel verkozen als ABVV-voorzitter. 

Er kwamen diverse getuigen aan bod, die vertelden hoe hard hun sector getroffen werd door de coronacrisis. Dat er heel wat uitdagingen op de plan liggen, beseft ABVV-voorzitter Bodson. "Maar door hun getuigenissen, besef ik eens te meer dat we ze samen aankunnen", verklaarde hij in zijn eerste toespraak als voorzitter. 

Ook algemeen secretaris Miranda Ulens speechte en verklaarde dat "wij een vaccin hebben tegen de crisis. We moeten naar een duurzamer model gericht op meer gelijkheid. Inzetten op korte ketens, een circulaire economie, investeren in opleiding en meer kansen geven aan wie het moeilijk heeft om werk te vinden." Net daarom is rechtvaardige fiscaliteit in een volgende regering zo belangrijk. 

Patricia Vermoote werd aangesteld als nieuwe federaal secretaris. Zij vervangt Jean-François Tamellini die Thierry Bodson opvolgt als algemeen secretaris van het Waals ABVV.