Terug

sociale verkiezingen procedure heropstarten

Sociale verkiezingen: werkgever moet de procedure heropstarten

Vanaf 16 september en uiterlijk tegen 29 september moet de werkgever een nieuwe verkiezingskalender aanplakken in de onderneming. Check hier wat er moet gebeuren.

De werkgever moet vanaf 16 september en uiterlijk tegen 29 september 2020 een nieuwe verkiezingskalender aanplakken in de onderneming met daarop de nieuwe verkiezingsdatum en andere belangrijke data. Deze berichtgeving moet ook worden opgeladen op de webapplicatie van de FOD Werk. Dit gebeurt door middel van een modelformulier ‘bericht tot rechtzetting van bericht X’ dat je terugvindt op deze pagina op de website van de FOD Werk.

Werd er door geen enkele vakbond, geen enkele kandidatuur voor geen enkele werknemerscategorie ingediend, dan moet de werkgever een bericht van volledige stopzetting aanplakken in de onderneming en dit bericht opladen op de webapplicatie van de FOD Werk. Dit formulier 'bericht volledige stopzetting' vind je terug op deze pagina van de website van de FOD Werk

Is een van deze twee zaken nog niet gebeurd in jouw onderneming? Contacteer dan onmiddellijk de directie. Reageert de directie niet meteen, contacteer dan jouw vakbondssecretaris.