Terug

PB Deze regering werkt met twee maten en twee gewichten

Deze regering werkt met twee maten en twee gewichten

 

Het ABVV organiseerde vandaag een militantenconcentratie te Brussel om het verzet tegen de asociale regering Michel verder te zetten. Terzelfdertijd gingen er ook acties door in Luik, Charleroi en Namen.


Voor de socialistische vakbond is het nu genoeg geweest. Rudy De Leeuw, voorzitter: “Indien de regering Michel - De Wever evenveel daadkracht zou tonen om de vermogens te belasten dan dat ze aan de dag legt om het leven van de werknemers zuur te maken, dan zouden er geen bijkomende besparingen op kap van de gezinnen nodig zijn”.


De inkt van het begrotingsakkoord is nog niet droog of de minister van Werk kondigt al aan dat er opnieuw zwaar zal moeten gesneden worden. Dat dit in de realiteit uitsluitend in de portemonnee van de gezinnen zal zijn, is de zoveelste daad van wanbeleid van Michel.


Want het zijn inderdaad enkel de werknemers, de gepensioneerden, de werkzoekenden... die alle rekeningen van deze neoliberale rechtse regering moeten betalen. De grote vermogens en bedrijven blijven ondertussen vrij spel krijgen. De boutade van de minister van Werk dat “we allemaal boven onze stand leven” is dan ook een regelrechte kaakslag in het gezicht van diegenen die tot nu de rekeningen van de regering op orde hebben gebracht.

 

Wanneer diezelfde minister van Werk dan ook nog eens beweert dat al meer dan één miljoen werknemers in een flexibel regime werken waarbij ze de 38 uur enkel op jaarbasis genieten en dat niemand daar slechter van geworden is, vraagt het ABVV zich dan af waarom die arbeidswetgeving dan toch gemoderniseerd moest worden? Om de vakbonden buiten spel te zetten?
 

Rudy De Leeuw: “Werknemers zullen nog meer verplicht worden om langer te werken, terwijl enkel arbeidsduurvermindering werk sociaal aanvaardbaar kan houden”.

 

Tot slot benadrukt de socialistische vakbond dat samen met de andere vakbonden zal bekeken worden hoe het verzet in gemeenschappelijk vakbondsfront verder georganiseerd zal worden. Het was nu zaak om zoveel mogelijk de agenda te bezetten en de druk op te voeren.