Terug

Actie Dag zonder krediet

Dag zonder krediet

Je neemt best niet zomaar en voor eender wat een krediet. En toch wordt het steeds makkelijker om op krediet te kopen. Om dit aan te klagen wordt de ‘Dag zonder krediet’ georganiseerd.Vakbond ABVV | Gemakkelijk krediet? Verslik je niet!

 

Het Platform Dag Zonder Krediet, waar het ABVV lid van is, wil het brede publiek waarschuwen en sensibiliseren voor de gevaren van ‘gemakkelijk krediet’ en schuldoverlast. 

 
Dit jaar organiseert het Platform op vrijdag 26 november en zaterdag 27 november een tentoonstelling van klassieke werken met een humoristische noot in de grootste stations van ons land (onder meer in Brussel-Zuid, Antwerpen, Gent en Oostende).


Aan de passanten zullen ook postkaarten en brochures worden uitgedeeld die hen hopelijk doen stilstaan bij de gevaren van krediet en het risico op schuldoverlast.

 

Om tot een betere bescherming te komen van de (kwetsbare) consument formuleert het Platform een reeks aanbevelingen voor de overheid. Die aanbevelingen zijn samen te vatten in drie krachtlijnen:
 

  • meer informatie en transparantie voor de consument
     
  • een betere omkadering van de praktijken van de kredietverstrekkers
     
  • een betere naleving van de wetgeving 

 

Je kan deze aanbevelingen voor de overheid (‘memorandum voor de federale overheid 2010-2014’) lezen op de website www.dagzonderkrediet.be.