Terug

Actie Actieplan - stakingsacties

Actieplan - stakingsacties

Wij laten ons niet pluimen!


Werken als een paard, tot je 67, voor minder geld, om te eindigen als een gepluimd kieken? Minimale in plaats van maximale dienstverlening? Je laatste pluimen verliezen met een indexsprong en een loonbevriezing? Dat pikken we niet!

 

Op 6 november hebben we dit met meer dan 120.000 mensen duidelijk gemaakt d.m.v. een grote betoging in Brussel. Maar blijkbaar hebben de ministers en politieke partijen van de besparingsregeringen ons niet goed gehoord. Geen enkele opening werd gemaakt voor een evenwichtiger en rechtvaardiger regeringsbeleid dat bovendien beter is voor groei en werkgelegenheid. Niet door de regering. Niet door de werkgeversorganisaties.

 

Wat op tafel ligt, blijft fundamenteel onevenwichtig en onrechtvaardig. Omdat het de inspanningen eenzijdig legt bij wie werkt, werk zoekt, ziek is of op pensioen. Terwijl bedrijven en beleggers worden ontzien. 

 

De meer dan 120.000 betogers en bij uitbreiding alle burgers die hun bekommernissen voor hun toekomst en deze van hun kinderen en kleinkinderen uiten,  verdienen het dat de regeringen hen onverwijld duidelijk maken hoe ze hun onredelijke en totaal onevenwichtige plannen op een billijke manier zullen bijsturen.


Versterk ons verzet en neem deel aan al onze acties

Samen met de andere vakbonden voeren we ons actieplan verder uit. We informeren en sensibiliseren verder. En we staken -telkens op maandag-  in de verschillende provincies:

  • 24 november 2014 stakingsacties in de provincies Henegouwen, Luxemburg, Limburg en Antwerpen
     
  • 1 december 2014 stakingsacties in de provincies Namen, Luik, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen
     
  • 8 december 2014 stakingsacties in de provincies Vlaams-Brabant, Waals Brabant en Brussel


Op maandag 15 december 2014 volgt een nationale staking in heel het land.

Lees en download het pamflet van de nationale staking

 

Voor informatie over de stakingen in je bedrijf, organisatie, dienst of sector: contacteer je vakcentrale.