Terug

Actie en mobilisatie tegen de arrestaties van mensen zonder papieren (III)

Human wave for solidarity and humanity #MigrAction

Vorige vrijdag, 9 februari, ging de federale regering nog een stap verder in haar verbeten strijd tegen de zogenaamde onregelmatige immigratie: bij een ‘multidisciplinaire’ controle in de lokalen van een culturele vereniging die migranten-artiesten helpt, werden een aantal mensen zonder papieren opgepakt. Tijd voor actie!

Op zondag 25 februari zal er een manifestatie plaats hebben in het Maximiliaanpark. Solidariteit met alle migranten!

Na het "opkuis"beleid van de regering in het Maximiliaanpark en het terugsturen van vluchtelingen naar Soedan ondanks het risico op marteling, wil de federale regering nu huiszoekingen legaliseren, ook bij burgers die migranten thuis opvangen om te vermijden dat ze buiten moeten slapen. Het gaat hier over een aanval op onze basisrechten maar ook op het formidabel werk van de burgers die vluchtelingen opvangen via het Burgerplatform Steun aan Vluchtelingen in het Maximiliaanpark. 

Op 13 januari waren we reeds met 8000 op straat om het ontslag van Theo Francken te eisen en de uitwijzing van Soedanese vluchtelingen aan te kaarten (slachtoffer van marteling na hun terugkeer). Op zondag 21 januari, slechts twee dagen na de oproep, waren we met 3000 om een menselijke ketting te vormen om ons te verzetten tegen een grootschalige politie-operatie. De politie heeft de operatie niet doorgevoerd en we hebben getoond dat de mobilisatie van burgers (met of zonder papieren) altijd sterker zal zijn.

Voor al deze redenen gaan we onze stem nog harder laten horen en manifesteren we mee tegen het beleid van deze regering die migranten als criminelen behandelt en de basisrechten van iedereen op die manier in gevaar brengt.

Zondag 25 februari om 14u in het Maximiliaanpark, laten we nog talrijker zijn!