Terug

47ste Nationale Vrouwendag

De 47ste Nationale Vrouwendag

De 47ste Nationale Vrouwendag op 11 november 2018 vindt dit jaar plaats in Gemeenschapscentrum De Kriekelaar in Schaarbeek. Het wordt weer een feministisch evenement om u tegen te zeggen.

De keynote van deze dag is Hannah Helseth, Noorse sociologe, onderzoekster en schrijfster. Hoewel de Scandinavische landen hoog scoren voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen ontsnapt ook Noorwegen niet aan #metoo. Waarom dat zo is, legt deze gaste uit in haar lezing die oog heeft voor de ervaringen van alle vrouwen.

De centrale debatten focussen op actuele thema’s zoals ‘#MeToo één jaar later’, ‘Feminisme en antiracisme’ en ‘draagmoederschap, sekswerk en borstmelkdonatie’.

Daarnaast zijn er actieve workshops, een ‘Eat & Greet’, film, een artistiek tussendoortje én feministische literatuur. Natuurlijk is er ook kinderopvang voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Praktisch

Deuren open vanaf 10.30

11:00-12:00 Lezing Hannah Helseth: #MeToo 1 jaar later (i.s.m deBurenOok in Scandinavische landen, koplopers in gendergelijkheid, deed #MeToo stof opwaaien. De Noorse sociologe Hannah Helseth vertelt waarom haar land niet ontsnapte en gaat op zoek naar oplossingen. (Engels met vertaling naar Nederlands en Frans)


12:00 - 14:00 Feministische ontmoeting & uitwisseling - Lunch

14:00 - 17:30 Debatten, workshops en film: Feminisme en antiracisme - #MeToo 1 jaar later - Over mijn lijf: prostitutie, draagmoederschap en borstmelkdonatie herbekeken - Weerbaarheid - Terugspeeltheater - Film 'Le cadeau' (FR/ENG) en nabespreking

17.30 - 18.00 Slot

Doorlopend: babbelbox en expo Julie Pernet
 

Locatie dagprogramma: Gemeenschapscentrum De Kriekelaar - Gallaitstraat 86 - 1030 Schaarbeek

Prijs: 5 euro | 3 euro met korting

Online inschrijven voor workshops en debatten zal voor een deel van de plaatsen mogelijk zijn vanaf eind oktober via https://www.furiavzw.be/vrouwendag

Er is dit jaar geen standenmarkt, maar de Ladies in Red (ABVV, Zijkant, Viva-SVV en Fos) zullen aanwezig zijn en participeren in de debatten.

Wij geven een aantal inkomkaarten weg voor het dagprogramma, voor zij die er snel bijzijn. Stuur daarom een mailtje naar Martine.vandevenne@abvv.be en wij laten jou weten of je bij de gelukkigen bent.

Alle praktische info vind je op https://www.furiavzw.be/vrouwendag