Terug

PB 100% elektrische auto in Audi Vorst dankzij de werknemers

100% elektrische auto in Audi Vorst dankzij de werknemers

Het ABVV is tevreden dat Audi de productie van zijn toekomstige, volledig elektrisch aangedreven wagen heeft toevertrouwd aan de fabriek in Vorst en dat vanaf 2018.

 

Het lijdt geen twijfel dat de uitstekende kwaliteit van de Brusselse, Vlaamse en Waalse werknemers van Audi Vorst heeft bijgedragen tot deze beslissing.

 

Het sociaal overleg en het wederzijds respect tussen werknemers- en werkgeversvertegenwoordigers zijn ook essentieel in de evolutie die Audi Vorst momenteel doormaakt. In België kan het sociaal overleg, wanneer het efficiënt is, een echte motor zijn van economische ontwikkeling.

 

Bovendien heeft ook de goede verstandhouding tussen de Belgische en Duitse vakbonden en meer bepaald tussen het ABVV en IG Metall een belangrijke rol gespeeld in de beslissing van Audi, wat bewijst dat het Europees syndicalisme deel uitmaakt van de economische ontwikkeling van Europa.

 

Ook moet worden gewezen op het beleid van de Gewesten: het Brussel Gewest heeft immers geïnvesteerd in een nieuw vormingscentrum dat kwaliteitsvolle vormingen voor heel wat werknemers kan waarborgen.