Alle thema's

Nieuws

Actu ABVV neemt deel aan internationale conferentie over LGBT-rechten

ABVV neemt deel aan internationale conferentie over LGBT-rechten

Het ABVV wil de discriminaties van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender werknemers een halt toe roepen en neemt deel aan de mensenrechtenconferentie in het kader van de World Out Games in Antwerpen.

Actu Stop de discriminatie van LGBT-werknemers

Stop de discriminatie van LGBT-werknemers

We steunen de oproep van het Europees vakverbond om discriminaties van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LGBT) werknemers een halt toe te roepen. We dragen deze boodschap mee in de Belgian Pride

Actu Strijd tegen discriminatie blijft prioriteit

Strijd tegen discriminatie blijft prioriteit

Tien jaar na de Verklaring van Durban is de strijd tegen racisme en discriminatie nog niet gestreden. "Die strijd is én blijft een prioriteit voor de hele vakbeweging", aldus ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw op de VN-conferentie

Persberichten

Ziekteverzekering: regering zet overlegmodel buiten spel en stort patiënten en zorgverstrekkers in onzekerheid

De regering stort patiënten, zorgverleners en zorgvoorzieningen in extreme onzekerheid door de begroting gezondheidzorg niet goed te keuren.

Sociaal-economische barometer ABVV: op naar meer zekerheid en kwaliteit

Met het oog op meer kwaliteit en zekerheid vestigen we met nieuwe cijfers in onze ‘sociaal-economische barometer 2019’, de aandacht op de onrustwekkende economische situatie, de achteruitgang van de koopkracht, een sociale zekerheid onder zware druk en een budgettair verontrustende situatie.