Nieuwe ontsporing in het opvangbeleid van mensen zonder papieren

Vorige zaterdagnamiddag werden mensen zonder papieren van de vereniging ‘la Voix des Sans papiers’ en hun ondersteunende organisaties gewelddadig aangevallen door ‘vermeende politiemensen’.

Het ABVV is verontwaardigd door de uitspraken en het gedrag van minister Geens

Na de herhaaldelijke schandalen rond belastingparadijzen veroordeelt het ABVV streng de uitspraken van federaal minister Koen Geens.

Modern Times?

Het ABVV heeft de resultaten en conclusies van zijn grootschalige enquête ‘Modern Times’ voorgesteld. De grenzen van de flexibiliteit zijn bereikt.

Geen 379.468 maar wel 557.326 werklozen in september 2017

De RVA pakt uit met een hoera-bericht over de daling van het aantal werklozen, maar heeft het enkel over de uitkeringsgerechtigde werklozen.

Onbelast bijverdienen: de regering moet haar huiswerk fundamenteel bijsturen

De regering nam kennelijk een beslissing over de modaliteiten van het onbelast bijverdienen uit haar zomerakkoord (500 euro per maand onbelast bijverdienen). De maatregel dreigt heel wat kwalijke effecten te hebben. Het ABVV eist dat regering en parlement dit grondig bijsturen.

RVA mag samen hurende alleenstaanden niet langer als samenwonenden beschouwen

Mensen die een huis delen, zijn niet noodzakelijk ‘samenwonenden’. Dat is cruciaal wanneer ze een uitkering ontvangen. Als elke bewoner instaat voor zijn eigen levensonderhoud, gaat het om ‘alleenwonenden’ en hebben ze recht op uitkeringen voor alleenstaanden.

1 op 5 Belgen balanceert op de rand van armoede

Aan haar beleidskeuzes te zien, is de regering zich van geen kwaad bewust. De geplande regeringsmaatregel t.a.v. deeltijdse werknemers is daar een schoolvoorbeeld van.

Geen akkoord over zware beroepen, gezondheid van werknemers in gevaar

In het Nationaal Pensioencomité werd geen akkoord bereikt over zware beroepen. Het concrete voorstel van de vakbonden werd gewoonweg van tafel geveegd door de werkgevers en de regering die uitsluitend inzetten op een budgettaire aanpak.