Samen beschermen we onze syndicale vrijheden

Op donderdag 28 juni kwamen om en bij de 1.000 ABVV-afgevaardigden samen in Brussel voor een militantenconcentratie die in het teken stond van syndicale vrijheden en het recht op collectieve actie.

Wetsontwerp zware beroepen privésector getuigt van totaal gebrek aan visie op loopbanen

De regering dwingt de sociale partners tot een debat over zware beroepen, maar ontwijkt het fundamentele debat: welke loopbanen willen we in de toekomst?

Het ABVV veroordeelt de "jacht op zieke werknemers"

Op dinsdag 8 mei heeft het Federaal Bureau van het ABVV (waarin alle afdelingen van het ABVV samenkomen) unaniem het regeringsbeleid voor de terugkeer naar werk van zieke werknemers veroordeeld.

Europese Commissie weerlegt argument minister Geens bij hervorming vennootschapsrecht

De voorstellen in het ‘Company Law Package’ van de Europese Commissie dat gisteren werd gepubliceerd, ontkrachten de argumenten voor de liberalisering van het Belgische vennootschapsrecht die minister Koen Geens aanvoert in zijn voorstel van hervorming.

Afleidingsmanoeuvres

Het is voor de vakbonden compleet onduidelijk waarom er binnen de regering een blokkage optreedt over de verhoging van de syndicale premie.

Regeringsplannen zware beroepen = pensioendiefstal voor de werknemers

Het verlies aan pensioen kan oplopen tot 254 euro per maand

Openbaar ministerie dagvaardt voorzitter ABVV-Antwerpen en militant

Op 13 april 2018 staan de Voorzitter van de gewestelijke ABVV-afdeling Antwerpen en een militant, terecht voor de correctionele rechtbank in Antwerpen. Het ABVV vindt deze publieke berechting een kaakslag voor het recht om te betogen en het recht om syndicale eisen kracht bij te zetten.

Vrouwen in actie voor een rechtvaardig en waardig pensioen

Donderdag 29 maart kwamen honderden vrouwen en mannen samen aan de Kunstberg te Brussel om de zwakke pensioenen van vrouwen en de hardnekkige pensioenkloof tussen mannen en vrouwen aan te klagen.