Actiedag tegen sociale dumping: gelijk loon voor gelijk werk!

Nog steeds brengt oneerlijke concurrentie jobs, lonen en de veiligheid van alle werknemers in gevaar. Belgische werknemers worden opzij gezet, buitenlandse werknemers worden uitgebuit. Op 23 maart voert het ABVV massaal actie tegen sociale dumping.

Vakbonden scheppen orde in pensioenchaos

Orde scheppen in de pensioenchaos die de regering creƫert. De vragen van de mensen beantwoorden. Daarom verdelen de drie vakbonden op grote schaal een pensioenkrant.

Verklaring Groep van 10 over de digitalisering en de arbeidsmarkt van de toekomst

Met deze gezamenlijke verklaring geeft de Groep van 10 aan dat digitalisering een aangelegenheid is waar de sociale gesprekspartners aan zet zijn.

Vrouwen zijn geen koorddansers!

Vrouwen zijn geen koorddansers!

Op deze internationale vrouwendag benadrukken we als ABVV nogmaals dat vrouwen geen koorddansers zijn. Het zijn vooral vrouwen die lijden onder de moeilijke combinatie van werk en gezin. En dat terwijl ze 20% minder verdienen dan hun mannelijke collega. Dat moet anders.

Regeling belastend werk voor ambtenaren: voorproefje van puntenpensioen

Het plan van de minister voor Pensioenen over belastend werk bij de overheidsdiensten toont opnieuw de hele gedachte achter de pensioeningrepen van de regering-Michel. Het geeft ook een bitter voorsmaakje van het algemene puntensysteem voor pensioenen.