april 24 2019

Stop criminalisering sociale acties

De criminalisering van vakbonden en syndicale acties moet stoppen. Afpraak op 24 april aan het Antwerpse Hof van Beroep.

april 1 2019

Belgisch vakbondsforum - de Europese verkiezingen onder de loep

Met het oog op de Europese verkiezingen van 26 mei, organiseren de Belgische vakbonden een forum om te debatteren en Belgische kandidaten te interpelleren.

maart 29 2019

Vervolgingspolitiek of politieke vervolging? Het voorbeeld van mensensmokkel.

De “strijd tegen mensensmokkel” is een van de fundamenten van het migratiebeleid en de strafvervolging, niet alleen in België, maar ook op Europees niveau.

maart 28 2019

Debat 'Waardige inkomens voor iedereen'

Op 28 maart 2019 organiseert het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding een politiek debat in de Kamer over waardige inkomens en de niet-nageleefde belofte van de regering om de laagste inkomens op te trekken.

maart 27 2019

Voor fair transport - Tegen sociale dumping!

Allen naar Brussel op 27 maart 2019 - Voor Fair transport - Tegen sociale dumping. In de afgelopen 12 maanden heeft ETF hard campagne gevoerd voor Fair Transport in Europa.

maart 24 2019

Manifestatie 'Stop racisme'

Zondag 24 maart manifesteren we voor een concrete aanpak van discriminatie, voor een gelijke behandeling van alle burgers en tegen racisme.

maart 20 2019

Studiedag Recht op Menswaardig Leven

Artikel 23 van onze Grondwet bepaalt dat ieder het recht heeft een menswaardig leven te leiden. Deze studiedag bekijkt hoe de besparingspolitiek en de afbouw van de openbare dienstverlening de loon- en arbeidsvoorwaarden van het overheidspersoneel ondermijnt, maar ook dit recht op een menswaardig leven.

maart 18 2019

Actiedag voor een wet tegen sociale dumping

Maandag 18 maart confronteren we de politieke instellingen met de harde realiteit. We gaan voor een wet tegen sociale dumping.

maart 15 2019

Global Strike For Future

Op vrijdag 15 maart organiseert Youth For Climate een wereldwijde klimaatstaking.

RSS (Opent een nieuw venster)