Vacature Studiedienst Vlaams ABVV: Adviseur economie en mobiliteit

Solliciteren kan tot en met 4 augustus 2019.

Als adviseur op de studiedienst ondersteun en adviseer je samen met je collega’s de Algemeen Secretaris in de politieke standpuntvorming en het sociaal overleg. Je bewaakt de belangen van werknemers en onderhandelt daartoe met werkgeversorganisaties op Vlaams niveau en met de kabinetten van de Vlaamse regering. Binnen de organisatie sta je in voor de doorstroom van beleidsinformatie over jouw thema’s en voor inhoudelijke ondersteuning.

Profiel

Je herkent jezelf in de doelstellingen van het ABVV.

Je beschikt over een universitair diploma (of gelijkwaardig door ervaring). Een diploma economische wetenschappen geniet de voorkeur. Ervaring in het domein van economie, fiscaliteit en begroting in een beleidsomgeving is een pluspunt.

Je bent sterk in het snel analyseren en synthetiseren van informatie.

Je bent heel contactvaardig. Je argumenteert duidelijk en met overtuigingskracht. Je schrijft heldere en kernachtige teksten. Je kan vlot informatie overbrengen aan zeer diverse doelgroepen.

Je neemt initiatief en kan zelfstandig werken. Je werkt graag in team samen om gemeenschappelijke doelen te bereiken. Je houdt van overleg en werkt oplossingsgericht.

Je bent alert voor de syndicale belangen. Je kan je inleven in de drijfveren van de partners in het overleg. Je bouwt snel een intern en extern netwerk op. Je bent een sterke onderhandelaar.

Je beheerst vlot de gangbare kantoorsoftware en hebt kennis van nieuwe mediatoepassingen.

Taken

Je ontwikkelt en bereidt standpunten voor op het Vlaamse beleidsniveau rond:

  • fiscaliteit en begroting
  • regionaal economisch beleid (overheidssteun, innovatiebeleid, grote economische projecten, PPS, havens en luchthavens…)
  • mobiliteitsbeleid (De Lijn, rekeningrijden, woon-werkverkeer…)

Je bewaakt steeds de syndicale invalshoek. Je neemt deel aan de commissies van de Sociaal Economische Raad van Vlaanderen (SERV).

Je vertegenwoordigt het Vlaams ABVV in de diverse adviesraden en bestuursorganen (bv. MORA, Hermesfonds…).

Je neemt deel aan overleg met de Vlaamse administratie, kabinetten, middenveld... Je stemt af en betrekt het middenveld. Je maakt actief gebruik van je extern netwerk om onze standpunten ingang te doen vinden.

Je valoriseert je expertise extern via deelname aan studiedagen, het schrijven van persberichten, artikels en opiniestukken in samenwerking met de perschef en de directeur.

Je valoriseert je expertise intern via het schrijven van ontwerpstandpunten en infonota’s, via het verzekeren van doorstroom van beleidsinformatie en via het bieden van ondersteuning/advies bij vragen vanuit de verschillende geledingen en diensten van de organisatie. Je neemt deel aan interne werkgroepen.

Je rapporteert intern aan de directeur studiedienst.

Wij bieden

  • een voltijds vervangingscontract tot eind 2020, met optie contract van onbepaalde duur vanaf januari 2021
  • loon volgens ABVV-barema
  • extralegale voordelen
  • opleiding en ondersteuning
  • een prettige werksfeer en fijne collega’s

Solliciteren

Stuur je gemotiveerde sollicitatiebrief met CV t.e.m. 4 augustus 2019 naar:

Caroline Copers, Algemeen Secretaris Vlaams ABVV, Hoogstraat 42, 1000 Brussel

of via e-mail (bij voorkeur) naar PenO@vlaamsabvv.be t.a.v. Evelien Stragier, stafmedewerker P&O.

 

Geselecteerde kandidaten worden eind augustus uitgenodigd voor een gesprek. In de eerste helft van september volgt er desgevallend een assessment en een tweede gesprek.

Bijkomende inlichtingen: tel. 02 506 82 62

 

Uw kwaliteiten zijn belangrijker dan uw geslacht, leeftijd, handicap of origine