Voor fair transport - Tegen sociale dumping

Voor fair transport - Tegen sociale dumping!

Allen naar Brussel op 27 maart 2019 - Voor Fair transport - Tegen sociale dumping. 

Samen voor waardig werk

In de afgelopen 12 maanden heeft ETF hard campagne gevoerd voor Fair Transport in Europa.

We hebben meer dan 100 bijeenkomsten en evenementen georganiseerd om te vechten tegen sociale dumping. We hebben tegelijk onze voorstellen voor de Europese transportsector op die manier gepromoot. Voor het ABVV mobiliseren drie vakcentrales voluit in deze campagne: BTB, BBTK en ACOD. 

Over een week beginnen we aan onze internationale actieweek, het sluitstuk van onze campagne. Tussen 20 en 26 maart zullen transportbonden van de poolcirkel tot aan de Middellandse Zee gecoördineerde acties voeren. Tegelijkertijd zullen duizenden werknemers uit gans Europa naar Brussel afzakken voor onze betoging op 27 maart.

Het politieke belang hiervan kan niet genoeg worden benadrukt. Omdat de Europese verkiezingen om de hoek staan, moeten we ervoor zorgen dat beleidsmakers de wantoestanden in de transport- en andere sectoren erkennen en ons manifest voor oplossingen mee ondersteunen. Het is daarom belangrijk dat we samen onze syndicale stem laten horen op 27 maart, en dat we met vele duizenden aanwezig zijn op deze betoging. 

Voor ETF is het duidelijk: “no retreat, no surrender!” We zullen niet stoppen voordat ons doel is bereikt: eerlijk transport voor Europa!

Praktisch

  • Manifestatie woensdag 27maart 2019
  • Afspraak om 12u op de Albert II-laan te Brussel