Actie Rode Neuzen Dag

Rode Neuzen Dag 2015

Vakbond ABVV | Rode Neuzen Dag - 5 december 2015Eén op vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Daarom organiseren VTM, Qmusic en Belfius op zaterdag 5 december 2015 de eerste Rode Neuzen Dag. Doelstelling is geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen immers nog niet de zorg die ze nodig hebben. Hoog tijd om daar samen verandering in te brengen.


Waarom draagt het ABVV deze actie een warm hart toe?


Het is onaanvaardbaar dat zo veel jongeren met psychische problemen (en hun ouders) vandaag nog steeds in de kou blijven staan. Met het fonds en de campagne die de initiatiefnemers opzetten, hopen we vooral dat de Vlaamse regering eindelijk wakker geschud wordt, structurele actie onderneemt en de noodzakelijke middelen voor de toekomst uitbreidt. Want eigenlijk is deze zorgverlening een kerntaak van de Vlaamse overheid!


Ook jij kan actie ondernemen!


Alle beetjes helpen. Wat belet jou om een actie op touw te zetten? Inspirerende voorbeelden, een plan van aanpak, een checklist, een sponsorformulier, promomateriaal en meer vind je op www.rodeneuzendag.be.


Op zaterdag 5 december 2015 is er de grote slotshow met heel wat acteurs, comedians en artiesten in een ongeziene humormarathon op radio en televisie. Een slotshow die de Vlaamse regering hopelijk ook doet bewegen!