Grensarbeiders kunnen nu terecht bij de GrensInfoPunten

Grensarbeiders kunnen nu terecht bij de GrensInfoPunten

Voormalige, huidige of toekomstige grensarbeiders kunnen vanaf nu in ‘Grensinfopunten’ terecht voor kosteloze basisinformatie over wonen en werken over de Vlaams-Nederlandse grens.

In Antwerpen ontvingen de eerste 60 adviseurs uit het grensgebied een erkenning als “Adviseur GrensInfoPunt (GIP) Vlaanderen-Nederland”. Met dit certificaat kunnen de adviseurs aantonen dat ze de nodige kennis bezitten om burgers en bedrijven te informeren die over de Vlaams-Nederlandse grens willen werken of ondernemen. De dienstverlening van de GrensInfoPunten kwam tot stand in een driejarig Interreg-project. Op www.grensinfopunt.eu staan de circa twintig locaties bij diverse organisaties waar GIP-adviseurs deze dienstverlening aanbieden.

Voormalige, huidige of toekomstige grensarbeiders en werkgevers kunnen in de GIP’s terecht voor kosteloze basisinformatie over wonen en werken aan de andere kant van de grens. Aan Belgische zijde richten VDAB en vakbonden ABVV, ACV en ACLVB in alle grensprovincies met Nederland GrensInfoPunten in. De adviseurs van deze organisaties zijn opgeleid rond de thema’s sociale zekerheid, belastingen, arbeidsrecht, diploma-erkenning en arbeidsbemiddeling, telkens specifiek in een grensoverschrijdende context tussen België en Nederland.

Alle locaties en contactgegevens van GrensInfoPunten staan op de site https://grenzinfo.eu/nl/. Met de zoekfunctie vindt je eenvoudig een GIP in je buurt.

Vragen over grensarbeid? Antwoorden krijg je bij onze Euresconsulenten en medewerkers van de diensten grensarbeid. Zij informeren je over je loon en arbeidsvoorwaarden, belastingen, pensioen en sociale zekerheid. Surf naar abvv.be/grensarbeid