ABVV'ers op het Festival van de gelijkheid

ABVV'ers op het Festival van de Gelijkheid

45 panelgesprekken, 16 verrassende duo’s in Festivalbabbels, 14 boekenclubs, 24 docu’s en films, 1 Empty Book Shop, 5 performances, 1 circusvoorstelling … ziedaar het gloednieuwe programma van het zesde Festival van de Gelijkheid in een notendop. Meer dan 250 gasten treden aan op dit ‘feest voor hoofd en hart’, zoals de organisatoren het zelf noemen. Ook enkele ABVV'ers tekenen present.

Wat is dat Festival van de Gelijkheid nu weer?

Al meer dan 38.000 mensen verzamelden de afgelopen jaren in Gent voor het Festival van de Gelijkheid. Ze vierden samen onze verschillen in een programma bomvol debatten, Festivalbabbels, beeld & illustratie, documentaires, performances, voorleessessies, boekenclubs, geef- en ruilinitiatieven, poëzie, expo’s ... Vorige editie haalden ze de kaap van 15.000 bezoekers. Het maakt van het Festival van de Gelijkheid het grootste progressieve festival in ons land.

Hokjes overboord gooien en gelijkheid in het licht zetten, is de motor voor het Festival van de Gelijkheid sinds 2013. Op 13 + 14 + 15 december 2018, wanneer de eerste winterprik zich laat voelen, palmt Curieus Gent in voor de zesde editie Festival van de Gelijkheid.

Brandpunt van het Festival is Kunstencentrum Vooruit, maar ook in de Handelsbeurs, Sphinx Cinema, Triodos Bank, Paard van Troje, Amsab en de publieke ruimte ... vinden evenementen plaats.

Praktisch

  • Miranda Ulens, algemeen secretaris van het ABVV, zal op 13 december (13:30 - 15:00) in het panelgesprek 'Europa na de Brexit' zitten.
  • BTB-voorzitter Frank Moreels zal op 13 december (18:30-20:00) in gesprek gaan over het nieuwe precariaat.
  • Raf De Weerdt, federaal secretaris van het ABVV, zal op vrijdagavond 14 december (18:30-20:00) in gesprek gaan over de toekomst van onze pensioenen in het grote pensioendebat. 

Afspraak in Gent op 13+14+15 december 2018.

Meer info op www.festivalgelijkheid.be.